Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:55, 9. 3. 2019.

| Kultura

Čuveni bubnjar Džamal Tomas dolazi sa svojim bendom na "Nišvil"

Autor:J. V. Izvor:Južne vesti
Džamal Tomas Bend
Evropska fank grupa u kombinaciji sa R’n’B iskustvom poznatnog američkog bubnjara Foto: Džamal Tomas Bend

Američki bubnjar, producent i kompozitor nekih od najvećih svetskih fank i R’n’B sastava, koji je pre desetak godina počeo i pevačku karijeru - Džamal Tomas, kako je najavljeno iz Nišvila, sa svojim bendom nastupa na festivalu 10. avgusta.

Čuveni bubnjar i perkusionista je, navode, rođen i odrastao u Džordžiji, a od rane mladosti bio je prepoznat kao dete sa muzičkim sklonostima i vrlo rano je naučio da svira bubnjeve i da peva.

Tokom srednje škole svirao je bubnjeve u školskom orkestru, a pošto je napustio školovanje sa 18 godina, dodaju, osnovao je svoj prvi bend The Planets - fank sastav sa 11 članova.

Ubrzo zatim usledio je sudbinski susret sa R’n’B pevačem Džoem Simonsom sa kojim dosta putuje i snima više singlova. Stamenost u izrazu dovela je do toga da je ubrzo postao veoma tražen bubnjar i dugo je radio kao muzičar u studiju Capricorn Records u Makonu u Džordžiji, gde su prve hitove snimala imena kao što su Otis Redding i The Allman Brothers - navode iz Nišvila.

Organizatori festivala iz njegove muzičke biografije ističu i "magične veze" sa SOS bendom u Americi, Sandrine u Belgiji, i to što od 2011. ponovo kreće na put oko sveta sa bendom Maseo Parkera.

Njegov sadašnji Džamal Tomas bend je, navode, evropska fank grupa u kombinaciji sa R’n’B iskustvom ovog poznatnog američkog bubnjara.

Bend na nastupima pruža senzacionalnu mešavinu starog i školskog fanka i uzbudljivu varijantu nove škole sirove energije koja vas prožima do samog centra duše - dodaju.

Podsetimo, dosad su iz Nišvila najavljeni nastupi američkog fank, soul i džez saksofoniste Maseo Parkera i levoruke gitaristkinje Maline Moye. Jubilarni 25. Nišvil, kako su najavili, održaće se od 2. do 11. avgusta, a glavni festivalski program počinje 8. avgusta u niškoj Tvrđavi.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Vasa

    08:28 // 10. 3. 2019.

    Isuvise se rasplinuo van jazz-a.Postao sarolika gomila svega i svacega u nameri masovnosti izvodjaca i koncerata a sve u svrhu vecih donacija.

  • Jelena

    14:10 // 9. 3. 2019.

    Šta se dešava sa Nišvilom? Prodaju karte po istoj ceni, a nema hedlajnera ove godine. Najbliže tome je levoruka gitaristkinja? Vau, nikad čuo za nekog ko svira levom. Arsenal Fest, koji takođe traje četiri dana, prodaje komplete trenutno po istoj ceni. Drugačiji žanr i koncept, ali mlađi su od Nišvila i dosegli već neverovatan nivo. Publika koja plaća ulaznice pati zbog silnih besplatnih programa.

    • Mladic

      19:35 // 9. 3. 2019.

      I ja se isto pitam. Slazem se da publika koja placa karte ispasta zbog besplatnih programa i apsolutno nepotrebnog prosirenja programa. Festival je prosle godine konacno prerastao u vasar. Marketing nikakav, izvodjaci sve gori, festival cak nije promenio svoj prevazidjeni izgled otkad postoji.
      Nazalost, sledece godine definitivno necu posetiti ovaj festival. Nadam se da ce se stvari promeniti.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: