Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:55, 25. 6. 2012.

"Cvetne cipele" kritikuju kulturni život u Nišu

zivot u cvetnim cipelama Sa performansa "Život u cvetnim cipelama"

Performans koji je održan u petak, ispred Narodnog pozorišta, poručio je da građani Srbije retko posećuju programe kulturnih institucija.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Negativni komentari:
  • vuk

    11:58 // 25. 6. 2012.

    Bravo za performans! Ovako nesto bi trebalo cesce raditi! Samo napred!

  • Milan Markovic

    11:33 // 25. 6. 2012.

    Bilo je super! Hvala za divno vece!

  • remember

    10:13 // 29. 6. 2012.

    A kad je to naše Narodno pozorište bilo dobro? Pre 30-40 godina su jedine dobre i redovne predstave bile "Zona Zamfirova" i "Ivkova slava". Tačno pre 30 godina je bilo očajno, jer je publika mogla da čuje šaptače, a u sali je bilo po desetak gledalaca. I tada je vredelo ići samo na gostovanja beogradskih pozorišta. I tada su karte dobijane preko radnih organizacija, sindikata i škola. Ne znam o čemu pričate. Samo da se kritikuje...

  • Boban kulturolog

    11:33 // 25. 6. 2012.

    Neka se upravnica pozorista potrudi da ozivi pozoriste, ali ne jeftinim performansima. Ona u stvari kritikuje samu sebe...

  • Laza

    13:36 // 25. 6. 2012.

    A na osnovu cega je gospodja Vujovic iznela svoje zakljucke - KO je i KAD uradio to istrazivanje? Inace performans je bio na nivou decije priredbe - malo pesma, malo prica tj. recitacija i to je uradjeno jako lose. Sramota za nisko pozoriste. Ljudi su zeljni pravih predstava a ne pokusaja instalacije i performansa jer za to treba umesnost i znanje koje direktorka nema! Ipak je ona prof. sprskog koja je dugo i temeljno studirala - sve do svoje 32 godine i zato cudi da je dozvolila mesanje cirilicnohg i latinicnog pisma na ovoj priredbi! Zalosno!

  • Nikola

    18:16 // 25. 6. 2012.

    To sto se desavalo ispred je uvreda za rec "performans"... Bilo je strasno neprijatno prisustvovati tom dogadjaju. Za neverovati na sta je spalo gradsko pozoriste!

  • Mika

    01:59 // 26. 6. 2012.

    Interesantna priredba.... ovaj, cekajte- od kad to Narodno Pozoriste radi priredbe a ne predstave? SRAMOTA! Sami sebi se rugaju zahvaljujuci nadobudnom i nesposobnom mediokritetu na celu koji unistava tu kucu vec godinama. UZAS! UKLONITE BILJANU VUJOVIC SA CELA NARODNOG POZORISTA POD HITNO!!! Vratite predstave, klasiku i kvalitet u pozoriste! Narodno Pozoriste u Nisu nije (niti je ikada bilo) eksperimentalni poligon za nedovrsene, neispunjene i neskolovane ego-manijakinje koje bi pod stare dane da se uce teatru! Zgadjen sam na sta je ova ugledna kuca spala!

  • M

    09:45 // 26. 6. 2012.

    A možda publika, koju upravnica proziva da ne posećuje pozorište, ne dolazi jer NEMA ŠTA da vidi? Jedno je kada neko ne dolazi u pozorište, ali šta sa masom onih koji odu da pogledaju predstavu, a napuste je na pola izvođenja, pa Bilja Bajka naredi da zaključaju vrata! To znači da publike IMA, ali ne želi da gleda gluposti!

  • Никола

    14:37 // 25. 6. 2012.

    Имам осећај да пуцају али не погађају. Велики су ми они душебрижници културе Ниша,а ништа не раде. Кад се каже не раде, не мисли се на то да сваки дан иду на своје радно место, већ да им је креативност заказала. Карте за представе и концерте се деле шаком и капом онима који финансирају представу или концерт. Говоре ту о уметности као комуникацији и јединственом изражају а пева им Оливер Катић подражавач, један од оних који забавља а не ствара.
    Питам се да ли им је стало до буџета или до културе?
    Сви би они да комерцијализују културу да могу од ње да једу и да си поседе у топло. Култура је много шира и већа од вас, а оваквом назови акцијом, која је бледа копија Београдске Филхармоније, само показујете да сте довољно мали да било шта урадите. НКЦ је постао политички плен у коме ништа не ради. Поједини клубови више доприносе и раде на култури града него НКЦ а ни трунке помоћи од града. Нису урадили ниједан пројекат за младе. Салу музичког клуба реновирају 10 година. И да не набрајам.

  • Citalac

    18:16 // 26. 6. 2012.

    Jeftin pokusaj amaterski sklepane priredbe. Izvodjaci (jer se ni ne mogu nazvati glumcima) nisu cak ni tekstove naucili napamet nego su citali sa izguzvanih papira koje su sve vreme drzali u rukama. Meni bi bio vrhunski blam da se pojavim u necem ovakvom pred publikom. SRAMOTA, JAD i BEDA! Umrli prvaci ovog pozorista verovatno se u grobovima prevrcu od stida. Pod hitno su potrebni i novi upravnik i novi umetnicki direktor- ali iskljucivo iz struke!

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: