Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:02, 11. 3. 2011.

| Kultura

Dan Narodnog pozorišta

Autor:Lj.S.Izvor:Južne vesti
foto: narodnopozoristenis.rs

NIŠ - Na današnji dan 1887. godine u Nišu je ansambl Putujućeg pozorišta „Sinđelić” premijermno izveo prvu predstavu.

Bilo je to scensko izvođenje drame "Srpski 'ajduci" Jovana Sterije Popovića u svečanoj dvorani kafane „Evropa”.

Narodno pozorište u Nišu ove godine slavi 124. godine, a povodom Dana Narodnog pozorišta večeras će Nacionalna opera Sofije izvesti operu “Čarobna frula” Volfganga Amadeusa Mocarta.

Opera je prilagođena i za decu, a 11. marta su na programu dva izvođenja.

Prvo izvođenje je zakazano za 17:30h, a drugo za 19:30h u Narodnom pozorištu. Karte se mogu kupiti na blagajni Pozorišta. Za decu koštaju 400 dinara, a za odrasle 600 dinara. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mika

    02:39 // 14. 3. 2011.

    Bio bi zaista red da sada Juzne Vesti istraze i objave iz kog razloga su i publika i citav grad OBMANUTI na ovakav nacin i ko stoji iza cele ove budalastine!!! Decije predstave se izvode u decijem/lutkarskom a ne NARODNOM pozoristu, tj. nacionalnom teatru, i ne reklamiraju se kao OPERA! Ako je ovakva nazovi-opera nesto sto ce Nis dobiti kao neku kulturnu manifestaciju/ansambl u okviru Narodnog Pozorista, stvarno je onda bolje da se apsolutno odustane od cele te zamisli otvaranja opere u Nisu jer ocigledno oni koji guraju svoje prste i ubiraju politicke poene praveci ovakve kvazi-manifestacije nemaju ni dana strucnog obrazovanja niti iskustva i bolje je da ni ne zamajavaju narod i trose novac i vreme gradjana! Ta, nazovi "Carobna frula", bila je jedna najobicnija sturo organizovana tezga i studenti nishke muzicke akademije bi verovatno napravili bolju izvedbu- a i orkestar bi bio veci, a ne samo od 6 muzicara! Koja je ovo i BRUKA i SRAMOTA!!! Uzas! Svi koji su platili karte trebalo bi da organizovano traze vracanje novca nazad!!! A trebalo bi poslati i protestnu notu bugarskom konzulatu u Nisu i Sofijskoj Operi zbog ove masovne obmane gradjana Nisa!!! Sramota za Narodno Pozoriste i upravu a i za grad Nis i Gradonacelnika!

  • ab

    19:48 // 12. 3. 2011.

    I ja cu da trazim novac nazad. Ono je bila prvoklasna prevara. A gradonacelnik verovatno nece prstom da mrdne,jer on verovatno nije platio kartu 600 dinara,kao svi mi,nego je dobio gratis.

  • Semper Fidelis

    19:28 // 12. 3. 2011.

    Nista novo od Biljane Vujovic, godinama ljudi iz Pozorista ukazuju na njene marifetluke ali je DS cuva. Poveci je spisak neregularnosti, setite se samo proslave na Cegru, enormnih honorara Andrasu Urbanu i ekipi za predstavu koja nije imala ni 15 izvodjenja(ali je zato Bilja rezirala u njegovom teatru), honorar scenografu za Gospodju ministarku-a covek se nije ni pojavio jedan jedini dan u Nisu, ceo grad bruji o zaposljavanju partijskih kadrova u Pozoristu, pretnje i mobing onima koji ne pristaju da budu deo te mrlje u istoriji Pozorista.Zalosno po Pozoriste ali mi je drago da su sada i sami gradjani bili u prilici da se uvere da aktuelna uprava radi sve za svoju korist a stetu Pozorista.
    p.s.iskreno se nadam da ce ovaj komentar biti objavljen.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: