Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:01, 14. 4. 2024.

| Kultura

Dan španske arhitekture u Nišu

Autor:Jelena Canić MilanovićIzvor:Južne vesti
barselona
Gaudi jedan od najpoznatijih španskih arhitekata; foto: J. C. M.

Izložba i panel diskusija biće deo Dana španske arhitekture koji će u Nišu biti održan u sredu, 17. aprila.

U Galeriji Društva arhitekata Niš (Generala Milojka Lešjanina broj 52) u 12 sati biće otvorena izložba “Arhitektura u Španiji u 21. veku: procvat arhitekture kroz vizuru Rikarda Santonhe“, dok će u 15 sati u amfiteatru Građevinsko-arhitektonskog fakulteta biti održana panel diskusija „Urbanizacija i javni prostor: Uvidi iz Španije“.

Izložbu čine fotografije Rikarda Santonhe, koja daju prikaz savremene španske arhitekture, kako one amblematične i reprezentativne, tako i one koja je deo svakodnevnog života građana. Ona će biti otvorena za građane do 26. aprila.

Kada je reč o panelu na GAF-u, predavanje o filozofiji i metodologiji projektovanja javnog gradskog prostora će održati Huan Antonio Marin Malave, glavni gradski arhitekta Malage.

Tokom predavanja, sa nama će podeliti svoja neposredna iskustva i projekte urbane transformacije na kojima je učestvovao, ističući ključne principe koji su omogućili razvoj Malage u moderan i funkcionalan grad, istovremeno poštujući tradicionalne vrednosti i nasleđe. Predavanje će biti prilika da se dublje razumeju procesi urbanizacije, participacije građana i kreiranja javnih prostora u kontekstu savremenih gradskih izazova - navode organizatori.

Dan španske arhitekture organizuje Ambasada Španije u saradnji sa EU info kutkom Niš i Društvom arhitekata Niša, a učešće na oba događaja je besplatno uz registraciju na jedan ili oba događaja putem linka.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Bruno

    15:20 // 14. 4. 2024.

    Urbanizam je za naše stručnjake špansko selo.

  • Kaće dani srbske arhitetkure

    12:08 // 14. 4. 2024.

    Kaće da odu naše arhitetke u Španiju da gi pokažu našu arhitetkuru, da vidu Španci Beograd na vodi, da vidu svetleći mos' na Nišavu, da vidu Ekspo i da kažu, "Eej, pametni ovi Srbi, daj da srušimo ove udžerice što pravija Gaudi, pa da prajimo i mi ovako nešto, pa i kod nas da bidne Zlatno doba".

    :)

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: