Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

07:05, 27. 10. 2010.

| Kultura

"Dani Gordane Todorović" u Svrljigu

Autor:Aleksandar KostićIzvor:Južne vesti
Maja Milošević

SVRLJIG - Svrljiška pesnikinja Maja Milošević pobednik je konkursa "Dani Gordane Todorović" za ciklus pesama "Talisman".

Žiri, koji su činili književnici Zoran Vučić, Radoslav Vučković i Obren Ristić, odlučio je da drugu nagradu dodeli Miroslavu Joziću iz Smederevske Palanke za sonetni kvintet "Slike u mraku", a treća nagrada pripala je Milu Jukiću iz Kreševa (BiH) za ciklus pesama "Panta Rei".

Na književnom konkursu bilo je oko 150 ciklusa pesama, a posebno su izdvojeni i pohvaljeni autori Jelena Grubišić iz Niša, Dragan Radović iz Leskovca, Jelena Zarubica iz Kule, Goran Paović iz Negotina, Snežana Radojević iz Kule, Snježana Runjić iz Novog Beograda, Elizabeta Georgiev iz sela Smilovci (Dimitrovgrad), Dragan Nedimović iz Beograda, Milana Babić iz Trebinja, Dragana Kragulj iz Prijedora, Radojica Perišić iz Nove Varoši i Petra Kostić iz Svrljiga.

Kulturni centar Svrljig, koji je i organizator književnih susreta, nagrade najboljima uručiće krajem novembra na jednoj od književnih večeri.

Ova književna nagrada ustanovljena je krajem devedesetih godina prošloga veka i nosi ime značajne srpske pesnikinje Gordane Todorović, rodjene u svrljiškom Drajincu, koja je u svet poezije i književnosti zakoračila zajedno sa Brankom Miljkovićem.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: