Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:35, 5. 9. 2014.

| Kultura

Dani Japana u Nišu

Autor:M.VučićIzvor:Južne vesti
japan.jpg
Za ljubitelje japanske kulture pripremljene brojne aktivnosti

Od 22. do 28. septembra, ljubitelji japanske kulture moći će da posete manifestaciju “Japanniš 2014 - Japan nekad i sad”, koja će se održavati u zgradi niškog Univerziteta.

Na danima Japana, posetioci će ove godine imati priliku da vide izložbe fotografija, slika, manga i origami radova, kao i borilačkog oružja. Takođe, svi zainteresovani će moći da prisustvuju i predavanjima i prezentacijama iz raznih oblasti istorije i kulture, kao i projekcijama filmskih ostvarenja i dugometražnih anime filmova. Organizatori "Japanniša" najavljuju i neke novine.

- Ove godine je novo to što će posetioci, uz minimalno učešće, moći da pohađaju kratke seminare japanskog jezika, mange, animacije, origamija, aikidoa i ninđucua - navode organizatori iz Udruženja “Taka”.

Osim toga, prema njihovim rečima, ljubitelji igara će moći, takođe uz minimalno učešće, da pokažu svoje umeće u takmičenju u tradicionalnoj “Go” igri, kao i u video igri, a pobednike očekuju nagrade.

Organizatori navode da će za skoro sve aktivnosti ulaz biti slobodan.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Miroslav Jović

    12:51 // 12. 9. 2014.

    Poziv Nišlijama da ponude najbolje od najboljeg šta se nudi najjačim na Svetu, pa da kada dodje Sony ne postupe kao prošli put i ne dobiju ni jednu njihovu fabriku.Dajte prezentaciju japanskih robota!

  • Mika

    18:13 // 7. 9. 2014.

    Bez deljenja sadnica tresnji, molim!

  • Lepa

    23:34 // 5. 9. 2014.

    Japanci, imaju jedan praznik pa i tad rade!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: