Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:05, 27. 1. 2020.

| Kultura

Dani autorskog filma u NKC-u

Autor:J. C. M. Izvor:Južne vesti
film
U filmu "Tomazo" glavnu ulogu tumači Vilijem Defo; foto: plakat

Šest autorskih filmova svetske kinematografije biće prikazano od utorka, 28. januara, do nedelje, 2. februara u maloj sali Niškog kulturnog centra. Početak svih projekcija zakazan je za 19 sati.

Na repertoaru Dana autorskog filma će se naći ostvarenja nagrađivana na brojnim međunarodnim filmskim festivalima. Cena ulaznica je 200 dinara.

Prvi film koji će biti prikazan 28. januara je Sinonimi, koji je dobio Zlatnog medveda za najbolji film na prošlogodišnjem festivalu u Berlinu.

Mladi Izraelac Joav želi da postane građanin Francuske, a izraelsko državljanstvo za njega je poput tumora koji se mora hirurški odstraniti. Kako bi izbrisao svoje poreklo, Joav prvo pokušava da prigrli novi jezik. Odlučan je da više nikada ne izgovori ni jednunreč na hebrejskom. Rečnik stranih reči postaje njegov stalni pratilac - navodi se u opisu filma.

U sredu, 29. januara, na repertoaru će biti film Mali Džo, za koji je na festivalu u Kanu Emili Bikam dobila nagradu za najbolju glumicu.

Alis je samohrana majka posvećena uzgajanju biljaka u korporaciji koja se bavi razvojem novih vrsta. Ona je uzgojila poseban cvet koji je ne samo lep već ima i terapeutsko dejstvo. Protiv pravila kompanije junakinja odnosi jedan ovakav cvet kući kao poklon svom sinu tinejdžeru Džou - stoji u sinopsisu filma.

Film Zviždači rumunskog reditelja Kornelija Porumbojua biće prikazan u četvrtak, 30. januara, a donosi priču o korumpiranom policijskom inspektoru bukureštanskog odseka za narkotike.

Kada ga lepa Gilda uvuče u rizičnu pljačku, oboje će morati da krenu putevima prevare i izdaje. Da bi preživeli, moraju da nauče tajni jezik zviždača na španskom ostrvu Gomera - stoji u opisu filma.

Ostvaranje Martin Eden, filmska adaptacija poznatog romana Džeka Londona, na programu je u petak, 31. januara. Film prikazuje mladog siromašnog mornara i njegove težnje da postane pisac kako bi se klasno približio bogatoj porodici svoje verenice Elene. Martina glumi Luka Marineli, laureat glavne nagrade na Venecijanskom festivalu.

U subotu, 1. februara, biće prikazan film Žao nam je što smo propustili koji prikazuje emotivnu krizu jedne radničke porodice prouzrokovanu sve većim
klasnim razlikama u društvu.

Film Tomazo, u kojem glavnu ulogu tumači Vilijam Defo, na repertoaru je u nedelju, 2. februara.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: