Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:20, 26. 9. 2022.

| Kultura

"Dani evropske baštine" ove nedelje u prokupačkom Muzeju

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
muzej prokuplje
Dani evropske baštine u utorak i sredu u Prokuplju; Foto: Lj. M.

Predavanja i radionice o prošlosti, klimatskim promenama, topličkim piscima, istorijskim ličnostima iz Toplice, projekcije dokumentarnih filmova, organizacija likovne radionice i poetske večeri samo su deo bogatog kulturnog programa koji je pripremio prokupački Muzej u saradnji sa školama, udruženjima, ustanovama i prokupačkom Crkvom, a biće organizovan tokom dva dana obeležavanja "Dana evropske baštine" u utorak, 27. i sredu, 28. septembra. Ulaz za sve manifestacije je besplatan.

Raznovrstan program namenjen je najširoj publici i planirano je da se održi na tri lokacije u Prokuplju, Galeriji Muzeja, Spomen sobi "Gvozdeni puk" i na Hisaru. program Program obeležavanja manifestacije; Foto: Lj. M.

Ovogodišnja manifestacija "Dani evropske baštine" biće obeležena temom "Održivo nasleđe", koja je u kontekstu klimatskih promena, raznolikog kulturnog nasleđa Evrope i Ciljeva održivog razvoja UN do 2030. godine. Manifestacija je usmerena kako na ljude, tako i na mesta, učenje iz tradicije i ekološki prihvatljive mere koje mi kao organizatori programa, ali i posetioci mogu da preduzmu na načine, na koje izgrađeno i prirodno nasleđe- kažu u prokupačkom Muzeju.

Narodni muzej Toplice poziva sve zainteresovane da budu deo ove manifestacije koja se održava svakog septembra i deo je velike evropske manifestacije kojom se predstavlja nasleđe kao zajednička baština evropskih naroda.


Bogat kulturni program i u Domu kulture

Promociju knjige, pozorišnu predstavu i muzičko poetsko veče organizovaće prokupački Dom kulture tokom ove nedelje, od srede do petka. Kulturni događaji počinju u sredu, promocijom zbirke aforizama, nastavljaju se u četvrtak pozorišnom predstavom "Siromašni Romeo", a završavaju se u petak uz muzičko poetsko veče. Dom kulture Bogat program ove nedelje u Domu kulture; Foto: Lj. M.

U sredu 28. septembra u 18 sati organizujemo promociju zbirke prokupačkog afotističara Milivoja Krstića "Azbukvarenje – bukvar za odrasle". Sutradan, u četvrtak 29. septembra u 19:30 na sceni našeg pozorišta igraće se predstava "Siromašni Romeo", a na muzičko poetsko veče, koje će biti održano 30. septembra u 18 časova u "Art Pub Black Fox" su pozvani svi oni koji vole poeziju i muziku-kažu u Domu kulture.

Učesnici najavljuju dobro raspoloženje uz stihove članova Književne omladine Prokuplja, ali i uz dobru muziku.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: