Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:44, 26. 9. 2023.

| Kultura

Dani evropske baštine u prokupačkom Muzeju

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
muzej prokuplje
Dvodnevna manifestacija koju organizuje prokupački Muzej; Foto: Lj. M.

Brojne aktivnosti vezane za tradiciju, kulturu, istoriju Topličkog kraja, ali i predavanja, radionice i izložbe, deo su bogatog kulturnog programa koji je pripremio prokupački Muzej tokom dva dana obeležavanja Dana evropske baštine u sredu, 27. i četvrtak, 28. septembra. Ulaz za sve aktivnosti koje su planirane da se organizuju u Muzeju, Galeriji Boža Ilić i na Hisaru je besplatan.

Manifestacija koju je inicirao Savet Evrope okuplja veliki broj evropskih zemalja, a Narodni muzej Toplice sa svojim bogatim programom kao i više godina unazad će se pridružiti tom značajnom događaju.

U okviru manifestacije, 27. septembra, s početkom u 13:30 sati, posetioci će imati priliku da obiđu izložbu predmeta koje su građani poklonili muzeju. Ovo je prilika da se zajedno proslavi veza između muzeja i naših posetilaca, jer su darodavci bili podrška muzeju od 1946. pa sve do danas. Svim darodavcima će biti uručene zahvalnice kao izraz duboke zahvalnosti za njihov doprinos očuvanju kulturnog nasleđa - kažu u prokupačkom Muzeju.

Doadju da je program pripremljen za ovu manifestaciju raznolik i namenjen različitim uzrastima i interesovanjima, pa iz Muzeja pozivaju građane da im se pridruže i upoznaju se sa bogatom kulturnom baštinom Toplice i značaju njenog očuvanja.

U obeležavanju “Dana evropske baštine” biće uključeni predškolci, učenici osnovnih škola, zanatlije i sportiste, koji će posetiocima na svoj način predstaviti tradiciju, istoriju, kulturno blago i autentičnost topličkog kraja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: