Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:38, 18. 1. 2010.

| Kultura

'Danilov doživljaj Beča' objavio novi singl

Autor:Srđan RadićIzvor:Južne vesti
Danilov doživljaj Beča
Danilov doživljaj Beča

Niški bend „Danilov doživljaj Beča“ nedavno je objavio novi singl „Hteo ne hteo“.

Nekoliko ljudi, sa željom da doprinesu lokalnoj muzičkoj sceni, ove godine obeležava deseti rođendan postojanja benda.

Uvek raspoloženi razgovor Milan Srdanović, Milan Vukosavljević i Ivan Vasić, otkrivaju za JužneVesti.com zanimljive momente iz karijere, kao i više informacija o singlu, predstojećem albumu, koncertima...

Pre deset godina ujedinila vas je posvećenost muzici, i ideja o stvaranju modernijeg zvuka. Šta je po tvom mišljenju ključno da jedan mladi bend, kao što ste vi bili tada, sačuva povezanost sa publikom, drugim rečima, istraje na muzičkoj sceni?

Danilov doživljaj Beča - Najvažniji je po mom mišljenju entuzijazam i dobar odnos muzičara u bendu. Atmosfera na probama je ta koja uveliko kreira na koji način će bend plasirati svoje ideje i kreativne radove ali je i reakcija publike na celu tu priču veoma važna i ono što dalje pokreće bend. Uloga medija u afirmaciji mladih bendova je takođe važna ali ne i presudna jer pre ili kasnije dobra muzika sama pronađe svoje slušaoce.

Led je probijen nastupom u pozorištu. Kako ste doživeli to iskustvo, i koliko vam je pomogla podrška na sledećim pojavljivanjima pred velikim brojem slušalaca, kao što je bio slučaj na Nišville festivalu.

Danilov doživljaj Beča - Raditi muziku za predstavu „Mamu mu ko je prvi počeo“ (delo Dejana Dukovskog) je zaista bio izazov za bend i Danilov doživljaj Beča je uživao u tome. Ubrzo nakon premijere ove predstave usledio je Nišville Rock Festival gde je apsolutna podrška publike ali i starijih kolega (iste večeri je nastupala i grupa „Kanda Kodža i Nebojša“ inače i danas veliki prijatelji benda) bila veoma dragocena jer je bend osetio i dobio potvrde da je na pravom putu...

Niška publika, posebno pripadnice ženskog pola, pamte tradicionalne februarske koncerte za Dan zaljubljenih. Kada možemo očekivati pojavljivanje ekipe DdB na bini u 2010. godini?

Danilov doživljaj Beča - Ove godine nećemo organizovati koncert za dan zaljubljenih jer bi ograničen broj zatvorenih prostora za živu svirku u Nišu donekle uslovio sličnu atmosferu kao ranijih godina. Želimo nešto novo i zbog toga će se koncert održati na proleće ili leto u velikom otvorenom prostoru... Bićete obavešteni!

Nedavno se pojavio spot za singl pod nazivom „Hteo ne hteo“. Ubrzo nakon objavljivanja, stotine vaših fanova čulo je za novu pesmu zahvaljujući društvenim medijima, Fejsbuku, Jutjubu kao i Last.fm mreži. Je li suvišno pitati kakav je feedback? Spot je na popularnom YouTube.com postavljen pre tri dana, a već ima blizu 1.000 pregleda. Upoznajte nas više sa ekipom koja je učestvovala u realizaciji pesme i spota, i kada možemo očekivati u prodaji drugi alubum grupe „Danilov doživljaj Beča“?

Danilov doživljaj Beča - Reakcija publike je zaista odlična na naše veliko zadovoljstvo. Drago nam je da ni ovoga puta nismo razočarali naše slušaoce i to nam je dalo dodatnu motivaciju da u najskorije vreme završimo jos dve potpuno nove pesme i izdamo ovoga puta najpre singl a za album ćemo već videti. U radu na spotu sarađivali smo sa Nevenom Kragić i Milenkom Jovanovićem. To je freelance tim koji je od skora počeo da sarađuje. Nevena Kragić je prvenstveno fotograf i ovo je jedan od njenih prvih autorskih radova pod rediteljskom palicom, dok je Milenko kao snimatelj i montažer koji iza sebe ima veći broj radova (kratkometražni filmovi, emisije...) svojim iskustvom vešto realizovao ideju spota.

Danilov doživljaj Beča - Hteo ne hteo

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: