Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:36, 22. 8. 2022.

| Kultura

Dečiji film "Vučje bobice" izmamio suze i smeh niške publike, glumica večeri Nada Blam

Autor:Tamara TodorovićIzvor:Južne vesti
nada blam
Glumica vrečeri Nada Blam; foto: JV/Jelena Mišić

Drugu festivalsku noć Filmskih susreta obeležio je dečiji film "Vučje bobice" koji je okupio sve generacije niške publike i izmamio suze i smeh zbog životnih okolnosti jedne beogradske porodice. Glumicom večeri proglašena je Nada Blam koja je ulogom bake pobrala sve simpatije publike. Nakon toga posetioci su bili u prilici i da pogledaju i film Dušana Kovačevića "Nije loše biti čovek".

Porodična atmosfera zavladala je sinoć niškom Letnjom pozornicom, a za to je zaslužan film "Vučje bobice" koji je, prema rečima glumaca i reditelja, prvi dečiji film posle mnogo godina. vucje bobice2 Deca u glavnim ulogama; foto: JV/Jelena Mišić

Svetska premijera filma koja govori o dvoje supružnika pred razvodom i čije svađe utiču na njuhovu decu dotakla je prisutne u publici i pokenula brojne teme poput života na selu, kontakta sa prirodom i velikim brojem razvoda u Srbiji, što najviše utiče na decu.

Nada Blam uspela je da na komičan način iznese ulogu bake sa sela koja pokušava da vrati nadu svojim unucima Anđi i Aleksi, da se njihovi roditelji i dalje vole i tako zasluženo ponela titulu glumice večeri, koja je filmskom rečenicom "Oteli su nam decu" započela svoje obraćanje Nišlijama.

Ta rečenica je model naših života i već mnogo godina unazad nije bilo dečijih filmova, oni se ne snimaju, o deci se priča, mi mislimo o deci, volimo decu, ali filmova nema. Ovo je jedan od prvih dečijih filmova posle mnogo godina. Mi smo bili zaista koherentna ekipa, brzo smo snimili, svi smo se voleli i družili i naravno glavni glumci su bili deca, što je retkost - rekla je glumica uz zahvalnost.

dimitrije ilic2 Porodica u fokusu filma; foto: JV/Jelena MišićKako deca tumače glavne uloge, glumac Dimitrije Mita Ilić rekao je to jeste film o deci, ali za odrasle koji bi trebalo da se zapitaju kako se ophode prema svojim najmlađima.

Zašto dozvoljavamo sami sebi da ta deca odu i da dođe do toga "oteli su nam decu". Treba da se zapitamo malo, živimo u trenutku, brzom vremenu i ne obraćamo pažnju ni na sebe ni na svoju porodicu. Osnovni posao svakog oca i majke je negovanje porodice, onog trenutka kada imate srećnu porodicu, onda imate srećan život. Imate decu koja odrastaju zdravo, koja napreduju i imate budućnost - rekao je glumac.

Glumci su poslali poruku da "samo zdrava porodica stvara zdravo društvo", a na filmoskom platnu pored Dimitrija Mitića i Nade Blam našli su se i Tijana Ćurović, Rastko Janković, Simon Jegorović, Duško Radović, Vesna Stanojević i Rade Marjanović.

Nakon ovog filma, publiku na Letnjoj pozornici zadržao je film "Nije loše biti čovek" gde su prisutni bili u prilici da vide neka od najistaknutijih imena domaće kinematografije, poput Branke Katić, Vojina Ćetkovića, Nenada Jezdića, Hristine Popović, Gordana Kičića, Andrije Miloševića, Srđana Kovačevića, ali i pevačicu Lenu Kovačević koja se oprobala u glumčkim vodama.

Po tradiciji, glumci su se između dva filma prisetili kolega koji su preminuli u prethodnih godinu dana, a koji su za sobom ostavili neizbrisiv trag kroz brojne filmove i predstave.

Inače, niška publika će večeras biti u prilici da pogleda filmove "Bilo jednom u Srbiji" i "Nebesa" i obe projekcije će se davati samo na Letnjoj pozornici, prema najavi organizatora.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: