Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:51, 14. 1. 2014.

| Kultura

Konkurs “Pinokijeve avanture u pesmi i stripu”

Autor:M. M.Izvor:Južne vesti
pinokio.jpg
Tema konkursa su istina i laž; foto: youtube.com

Niška Narodna biblioteka raspisuje literarno-likovni konkurs za decu od 6 do 15 godina, a tema su istina i laž.

Literarni deo konkursa, kako kažu u Biblioteci, odnosi se na pesmu o istini, naivnosti i laži, inspirisanu avanturama drvenog lutka Pinokija, glavnog junaka iz bajkovite priče “Pinokio“ koju je napisao Karlo Kolodi.

- Drugi deo konkursa odnosi se na strip stranicu inspirisanu nekom od Pinokijevih avantura. Potrebno je, jednu ili više Pinokijevih avantura, uraditi u vidu strip stranice na jednom listu bloka za likovno broj 5 - kažu u Biblioteci.

Svako dete, kažu, može poslati jednu pesmu, pesmu i crtež ili samo crtež, a zajedno sa radom potrebno je poslati i kratku biografiju autora sa osnovnim podacima (ime i prezime, razred i škola e-mail adresa, telefon, adresa stalnog boravka, kao i ime i prezime nastavnika – koordinatora).

Dozvoljene su sve likovne tehnike i stilski izrazi, a radove kako se navodi, treba slati otkucane i odštampane u tri primerka ili na mail [email protected]

Najbolji radovi po mišljenju stručnog žirija biće predstavljeni na zajedničkoj izložbi, a nagrađenim autorima biće dodeljene pohvalnice, medalje i knjige na svečanosti koja će biti organizovana 2. aprila.

Konkurs je otvoren do 1. marta, a  konačni rezultati biće objavljeni na sajtu Narodne biblioteke www.nbss.rs

Radove mogu slati deca iz cele srbije na adresu Odeljenje knjiga za decu Narodne biblioteke “Stevan Sremac”, Sinđelićev trg 2, 18000 Niš, a sve dodatne informacija zainteresovani mogu dobiti na telefon 018 523 605.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • djordje miljkovic

    13:50 // 20. 2. 2014.

    aaaaaaa

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: