Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:50, 31. 10. 2016.

| Kultura

“Demokratija” za Nišlije u Pozorištu lutaka

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
demokratija2
Zijah o demokratiji; foto: Vanja Keser

Nišlije će ponovo imati priliku da pogledaju predstavu koja, kako kažu organizatori, navodi na razmišljanje i reagovanje, zahvaljujući glumcu Zijahu Sokoloviću koji će 1. novembra u 20 sati odigrati predstavu “Demokratija” u Pozorištu lutaka.

“Demokratiju” je napisao i režirao Zijah Sokolović, koji sa glumačkim partnerom Draženom Šivakom predstavu koristi u svrhu informisanja publike, a ne samo radi zabave i kritike.

Oni sa lakoćom prenose na publiku sve svoje male i velike dileme, pitanja i nedoumice, terajući prisutne da se zapitaju o vrlinama i manama političkog sistema u kome živimo - navodi se u saopštenju.

Glumci se, kako kažu, zalažu da publiku navedu na razmišljanje i reagovanje, ali i da demokratiju predstave kroz istoriju, pokazujući da je to sistem koji je pre svega na strani ljudi - osim kada to baš i nije slučaj.

demokratija foto: Vanja KeserCilj predstave je, kažu, da se građanima pokažu sve manjkavosti postojećeg izbornog sistema kako bi ih angažovali da se aktivno uključe u njegovu promenu. Nastala je u okviru kampanje “Biram koga biram” koji sprovode Nacionalna koalicija za decentralizaciju, Srbija u pokretu i Media i reform centar Niš.

Predstava je humanitarnog karaktera, a prikupljaće se dečija literatura za Osnovnu školu “Stevan Sinđelić” iz Kamenice. Ulaz je moguć uz dečiju knjigu ili slikovnicu, a poželjno je doći pola sata ranije. Rezervacija je obavezna - ovde.

Vranjanci će takođe moći da pogledaju predstavu Zijaha Sokolovića, nakon projekcije u Nišu, 2. novembra u vranjskoj Gimnaziji.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • biljana

    17:07 // 1. 11. 2016.

    Odlicna predstava! preporuka!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: