Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:43, 3. 8. 2020.

| Kultura

Deo programa Nišvila u avgustu onlajn, ostatak u septembru sa publikom ako nadležni dozvole

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
Svetske rege, fank i džez zvezde nastupaju večeras
Deo programa se odlaže, a deo će biti održan bez publike; foto: JV/J. A.

Prvi put posle 25 godina postojanja Nišvil će biti pomeren zbog korone, saopštili su organizatori, a od 13. do 16. avgusta biće održan deo programa onlajn, dok je planirano da sa publikom najveći deo džez festivala bude izveden od 17. do 20. septembra.

Štab za vanredne situacije u Nišu je pre dve nedelje naložio da se tradicionalni avgustovski festivali odlože ove godine. Niški džez festival ne odlaže sve, već će, kako je ranije i najavljeno, deo programa biti održan kada je i planirano, ali bez publike.

Od 13. do 16 avgusta će publika onlajn moći da prati deo programa ovogodišnjeg Nišvila.

Biće izvedeno više od 30 programa, koji uključuju pozorišne predstave (Nišville Jazz Teatar), filmske projekcije (Nišville Movie Summit), te likovne performanse, kao i 20 koncerata pratećeg i glavnog festivalskog programa. Na žalost, ovi programi biće izvedeni bez prisustva publike, a moći će da se prate preko kompjutera, tableta i smart telefona u „live“ prenosu Nišville televizije putem linka http://nisville.com/live/ - poručuju.

Najveći deo programa biće pomeren i planirano je da se održi od 17. do 20. septembra, a da li će publika to moći da prati uživo, uz poštovanje mera socijalne distance zbog korone, zavisiće od epidemiološke situacije i Vlade koja to treba da dozvoli.

Imaju alternativu i za to i kažu da će ako i septembra situacija bude nepovoljna kao i sada ceo program održati od 12. do 15 avgusta sledeće godine.

Ovo je prvi put posle 25 godina da dolazi do odlaganja Nišvila. Naime, samo je prvi Nišville jazz festival odložen sa decembra 1994. na januar 1995. zbog restrikcije struje - dodaju iz Nišvila.

Onima koji su već kupili ulaznice za ovogodišnji Nišvil organizatori poručuju da će moći da ih iskoriste u septembru ako festival bude održan uživo ili avgusta sledeće godine ukoliko bude pomeren.

Za sve nedoumice oko eventualnog povraćaja novca za već kupljene ulaznice, poručuju publici da se obrati prodajnoj mreži Ticket Vision na telefon 0900 11 00 11 ili da pošalju upit na sledeće e-mail adrese: [email protected] i [email protected].

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Трула Вишња

    09:45 // 4. 8. 2020.

    Србија стварно,али атварно НЕ МОЖЕ без нишког нишвила и бејоградских сплавова.Нишвил је духовна а сплавови телесна култура.
    Ако је дотле дошло - није и штета да пропаднемо и нестанемо.

  • Stojko

    15:45 // 3. 8. 2020.

    Umiru svakodnevno, bolnice prepune, a ORGANIZATOR razmišlja o FESTIVALU. Imate li i malo pameti !? Biznis, profit, zgrnuti lovu to vam je motiv. Čak i pomisao, da to neko gura, iz senke, samo da naroda manje bude /!?/. Da ne govorimo o troškovima lečenja.

  • Pera

    14:11 // 3. 8. 2020.

    Svet odložio olimpijske igre u Japanu za godinu dana, ali zato pametnjakovići organizatori "ogromnig" festivala u Nišu neće da odlože. Ko je bre ovde budala,a? Da " obrne" pare, pa će vi vrne!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: