Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:41, 7. 5. 2021.

| Kultura

Devet najboljih filmova sa domaćih i stranih festivala u bioskopu "Vilin grad"

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
festival
Devet filmova sa najprestižnijih domaćih i stranih festivala na repertoaru; foto: "Vilin grad"

Filmovi koji su obeležili ovogodišnje domaće i strane festivale naći će se na repertoaru bioskopa "Vilin grad" na festivalu "Najbolji od najboljih" od 12. do 16. maja. Zainteresovani će imati prilike da pogledaju oskarovce Zemlju nomada i Još jednu turu, Minari - film koji je dobitnik Zlatnog globusa, kao i druga ostvarenja sa najprestižnijih festivala.

Nišlije će moći da uživaju uz devet filmova, a festival će u sredu, 12. maja otvoriti drama Zemlja nomada koja je ponela ovogodišnje Oskare za najbolji film, najbolju režiju, dok je glumica Frensis Makdormand osvojila zlatnu statuu za najbolju glavnu ulogu.

Fern je žena u šezdesetim godinama, koja nakon što je izgubila sve u Velikoj recesiji, kreće na putovanje preko američkog Zapada, živeći u kombiju, poput nomada modernnog doba - navode u opisu filma.

Na festivalu će u subotu, 15. maja biti prikazan i dobitnik Zlatnog globusa za najbolji strani film - Minari, dok je glumica Ju Džung Jun dobitnica Oskara i Bafte za najbolju sporednu ulogu. film "Još jedna tura" zatvara festival; foto: "Vilin grad"

Film prati priču petočlane porodice, koja se se seli iz Koreje u Ameriku, u potrazi za boljim životom i željom za ostvarenjem čuvenog američkog sna - piše u sinopsisu.

Među istaknutim naslovima koji će se naći na repertoaru su i filmovi- Jazavac pred sudom, With the badger on trial, Uzvišenje, Izbrisana istorija, Asistentkinja, Nigde posebno, Veze.

Festival festivala zatvoriće u nedelju, 16. maja film Još jedna tura, ostvarenje koje je dobilo nagradu Oskar za najbolji strani film.

Ovo je priča o četiri prijatelja koja rade kao profesori u srednjoj školi i koja pokušavaju da poboljšaju svoj život time što eksperimentišu konstantnim održavanjem nivoa alkohola u krvi. Za ovu dramu kažu da je obogatila evropsku kinematografiju zauvek - opis je filma.

Sve projekcije će biti održane u sali 1 bioskopa Vilin grad, i to u dva termina: od 18 i od 20 sati.

Cene ulaznica su 250 i 300 dinara, a zainteresovani mogu da rezervišu karte putem sajta bioskopa ili da ih kupe na blagajni svakog radnog dana od 12 do 22 sata, kao i vikendom od 10 do 22 sata.

Ceo repertoar festivala, kao i satnica dostupni su ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: