Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:57, 19. 9. 2015.

| Kultura

"Dexter" pobednik "Medijana Balkanrock" festivala

Autor:Nikola MarkovićIzvor:Južne vesti
balkanrok
Mladi bendovi "pržili" kraj Nišave; foto: Vanja Keser

Nišavski amfiteatar sinoć je bio muzički poligon na kom su se u okviru manifestacije “Medijana Balkanrok” po šesti put takmičili rok bendovi sa juga Srbije, a pobedu je odneo sastav "Dexter" koji okuplja muzičare iz 3 grada sa juga.

U takmičarskom delu programa nastupilo je pet žanrovski različitih bendova čija se muzika temelji na rokenrolu. Svaki od njih imao je priliku da se publici i žiriju predstavi sa po petnaest minuta nastupa koji sublimira njihov dosadašnji rad. Žiri sačinjen od predstavnika Opštine Medijana, pokrovitelja manifestacije, kao i članova organizacije “Balkanrock” presudio je da nagrada pripadne mladom sastavu “Dexter”

Glasovi publike takođe su uticali na odabir pobednika koji će kao nagradu dobiti priliku da u profesionalnom studiju snimi autorske pesme.

unnamed-(5) foto: Vanja KeserPobednici festivala su tokom svog nastupa prikazali fuziju mladosti i iskusne usviranosti, a to je po oceni žirija i publike bio i presudan faktor za pobedu.

Večeras smo imali šarenolik izbor bendova i za razliku od prethodnih godina manje je agresivnog i tvrdog zvuka. Svi su od Opštine Medijana dobili simbolične nagrade, a “Dexter” će kao pobednik nastupiti i na predstojećem “Čupinom memorijalu” - kaže Dejan Dinić, organizator festivala.

Veče je otvorio sastav “Balkanska pravila” čija je muzika najsrodnija hard roku, a grandž rok sastav “Red River Valley” je u nastavku podsetio nišku publiku na energični “Pearl Jam” i “Nirvanu” čiji su uticaji očigledni.

Nišlijama već poznat pank bend “Bitange” u nešto drugačijoj postavci, predstavio se energičnim zvukom i društveno angažovanim tekstovima. “Boy Jan” je nastupio poslednji, zatvorivši takmičarski deo festivala, interesantnim spojem vokala sa muzikom svega dva instrumenta.

unnamed-(10) Kolja oduševio nišlije; foto: Vanja KeserU revijalnom delu ovog mini festivala nastupio je legendarni glumac Nikola Pejaković Kolja sa bendom Grobovlasnici. Kolja je uporedo sa svojom glumačkom karijerom razvijao i različite muzičke projekte, pa je njegov bluz zvuk prepoznatljiv i poštovan među publikom. U skoro sat vremena svirke “Kolja I Grobovlasnici” odsvirali su veliku većinu svojih hitova, a niškoj publici posebno su se dopale “Virio sam dok se mama kupa”, “Udade se ti za konja”, koje spajaju ironičnu poetiku sa čvrstim bluz rok zvukom.

Ovogodišnji festival  pratile su i humanitarna akcija prikupljanja pomoći za operaciju Stefana Đorđevića, kao i akcija “Čepening”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: