Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:27, 1. 3. 2018.

| Kultura

Digitalizovana verzija filma “Kad budem mrtav i beo” u LKC-u

Autor:B. A.Izvor:Južne vesti
kad budem mrtav i beo
Velikani jugoslovenske kinematografije ponovo na filmskom platnu, foto: Vip kinoteka

Kultno ostvarenje crnog talasa “Kad budem mrtav i beo” u kojoj je Dragan Nikolić ostvario jednu od životnih uloga, samo restauriranu i digializovanu verziju, moći će da pogledaju zaljubljenici jugoslovenske kinematografije u Leskovcu, 1. marta u Leskovačkom kulturnom centru.

Pored Nikolića, zapažene uloge u ovom filmu imali su i glumice Ružica Sokić i Dara Čalenić, kao i njihov kolega Miloš Aligrudić. Film je režirao Žika Pavlović, a premijeru je imao davne 1967. godine.

Prvo prikazivanje imao je 1967. godine, a već naredne je osvojio prestižne nagrade kao što su “Zlatna arena” za najbolji film na Festivalu jugoslovenskog filma u Puli, kao i nagradu za najbolji film na međunarodnom festivalu u Karlovim Varima - javljaju organizatori.

Projekcija počinje u 17 sati, a ulaz za sve posetioce je slobodan.

Inače, film je restauriran u okviru projekta “Vip kinoteka” koja ima za cilj očuvanje i zaštitu neka od naših najpoznatijih kinematografskih dela. Do sada je, u okviru projekta, digitalizovan film “Ko to tamo peva”, a do kraja godine, kažu organizatori, biće digitalno restaurirano još 8 filmskih ostvarenja koja su obeležila srpsku i regionalnu kinematografiju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: