Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:47, 13. 8. 2013.

| Kultura

Dimitrovgradski trubači na Nišvilu

Autor:Miroslav NackovIzvor:Južne vesti
DOC-1.jpg

Duvački Orkestar “Caribrod” iz Dimitrovgrada nastupiće na ovogodišnjem Nišvilu 14, 15. i 16. avgusta na River stejdžu, u Gerontološkom centru i na “Welcome” stejdžu.

Duvački Orkestar Caribrod postoji već 2 godine i svi članovi su svirali u školskom orkestru. Nastupaju sa ansamblima Centra za kulturu i kao školski orkestar Gimazije "Sveti Kirilo i Metodije" čime nastavljaju tradiciju dugu preko 70 godina jer je prvi školski orkestar pri Gimnaziji oformljen 1942. godine.

- Posle nastupa na “Frankofoniji”, na predlog direktorke Snežane Simeonov i profesora francuskog jezika Miloša Milenkovića i uz pomoć počasnog francuskog konzula u Nišu Saše Miljkovića predstavljeni smo organizatorima Festivala koji su nas pozvali da učestvujemo na Nišvillu . Imali smo po dve probe dnevno i mislim da smo se baš dobro spremili – kaže frontmen Darko Andreev.

Dimitrovgradski orkestar će na Nišvilu nastupati tri puta, 14. avgusta na River stejdžu, kod spomenika Šabanu Bajramoviću, 15. avgusta u Gerontološkom centru i 16. avgusta na “Welcome” stejdžu.

- Smatramo da je učešće na Nišvilu, kako za nas, tako i za našu Školu i naš grad, veliki uspeh i velika čast – kaže za Južne vesti Darko Andreev.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: