Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:00, 21. 6. 2021.

| Kultura

“Dnevnik korona-ratnika” prvi roman Nišlije Milana Pešića

Autor:U. KostićIzvor:Južne vesti
knjiga
Dnevnik korona-ratnika; foto:Nova poetika

Roman Dnevnik korona - ratnika u izdanju "Nove Poetike" iz Beograda prvi je roman niškog fizioterapeuta i pisca Milana Pešića. Autor navodi da je radnja romana fiktivna iako je protkana stvarnim događajima iz kovid bolnica.

Dnevnik korona - ratnika opisuje dešavanja u crvenoj zoni kovid bolnice iz ugla glavnog lika koji je fizioterapeut. Autor navodi da je ovim romanom, koji je pisan u prvom licu, hteo da dokumentuje i osvedoči “taj nesrećni isečak vremena”.

Hteo sam da napravim neku vrstu hvalospeva zdravstvenim radnicima i neku vrstu elegije svim žrtvama. Hteo sam da predstavim izmenjenu perspektivu čoveka u skafanderu pod vizirom. U tom stanju čovek ne doživljava neposredno svoje emocije, doživljava ih kao nešto što je spolja - kaže Milan Pešić.

Autor navodi da je u pitanju lako štivo koje se brzo i lako čita. Dodaje i da su dosadašnje reakacije koje je dobijao uglavnom od kolega bile pozitivne.

To je moj prvi izdati roman i pokušavam sa njim da se afirmišem kao pisac. Imam još dva romana koja su spremna za lektora, koja sam napisao pre ovog ali zbog situacije na tržištu i zbog nemogućnosti da se neko ko se bavi bilo kojom vrstom umetnosti eksponira ili afirmiše izabrao sam ovaj roman i pokušavam da se sa njim afirmišem kao pisac - priča Pešić.

Roman Dnevnik korona - ratnika je izdat u tiražu od 300 primeraka za izdavačku kuću "Nova Poetika" iz Beograda i može se naći na njihovom sajtu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: