Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:46, 22. 6. 2016.

| Kultura

Do nedelje jeftinije karte za "Galiju", "Van Gog" i "Novembar"

Autor:N. MarkovićIzvor:Južne vesti
koncert2-MRCN
Mini rok festival u Nišu; foto: MRCN

Karta za dvoje za jednodnevni festival "Pet do sto" na kojem će u Tvrđavi 4. jula jubileje proslaviti “Galija“, “Novembar“ i “Van Gog“, do 26. juna koštaće 1.000 dinara, dok će cena pojedinačne karte iznositi 600 dinara. Posle toga ulaznice će poskupeti za 200 dinara.

Kako najavljuju organizatori, festival će okupiti žanrovski pomalo različite bendove, a sve u svrhu opšte promocije rokenrola.

Niški sastav “Novembar“ koji do kraja godine planira dva nova albuma, pred Nišlije će izneti repertoar sačinjen od pesama iz plodne karijere koja uključuje i numere sastava „Studeni studeni“. Iz benda poručuju da će se do kraja godine, osim novog autorskog albuma, pred publikom naći i album sa obradama njihovih pesama koje interpretiraju različiti rokenrol pevači sa srpske muzičke scene.

Frontmen benda “Galija“ Nenad Milosavljević otkrio je da će najveći problem na predstojećem koncertu biti odabir pesama, jer će im cilj biti sublimiranje i retrospektiva dosadašnjeg rada ovog benda koji na muzičkoj sceni postoji tačno 40 godina.

djule-mrcn Đuče očekuje da im se na bini pridruži i "Kerber"; foto: MRCNI “Van Gog” jedva čeka koncert koji će se, kako kaže frontmen benda Zvonimir Đukić Đule, desiti na Dan boraca.

Nismo izgoreli, ni pregoreli nego smo ostali dostojanstveni na svom putu muzike i borili se do sada. Pozvao sam Galeta i Tomicu iz Kerbera, pa se nadamo da će nam se i oni, ukoliko budu i prilici, pridružiti na bini - kaže Đule iz Van Goga.

Za koncert koji je prethodno zakazan u vreme održavanja “Horskih svečaosti“, Đule kaže da je iz dostojanstvenih razloga odloen, jer grad koji na jednom mestu može da okupi horske pevače koji i bukvalno i metaforički ne falširaju, zaslužuje da ima mnogo muzičkih dešavanja različitog tipa.

Koncert će biti održan 4. jula na platou niške Tvrđave.

Publiku će u Nišu pre i nakon koncerata zabavljati DJ Miki, a karte se prodajui u Energy music shop-u, CD sound-u, knjižari “Indigo“, knjižari “Delfi“, agencijama "Big Star travel" – Cara Dušana 65, "Travego" – Koste Stamenkovića 5, "Fun Travel" – Obrenovića bb – PC "Gorča" i na OMV pumpama. Od ponedeljka, 27. juna komplet će koštati 1.200 dinara, a pojedinačna ulaznica 800 dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • sale mali

    11:54 // 29. 6. 2016.

    Zar nije malo smesna ova recenica: "a sve u svrhu opšte promocije rokenrola"
    Ko to promovise i koga, ja sam mislio da su ovo poznati bendovi.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: