Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:12, 28. 4. 2016.

| Kultura

Dokumentarac o FK Radnički u bioskopu “Vilin grad”

Autor:M. V.Izvor:Južne vesti
piksi-vilin-grad
Dragan Stojković Piksi u filmu o Radničkom; foto: vilingrad.rs

Od 28. aprila u niškom bioskopu “Vilin grad” na repertoaru će se naći domaća ostvarenja “Procep” i “Radnički je ljubav Niša”, kao i “Opasna Džejn” i “Hrabri petao”.

Radnički je ljubav Niša” je dokumentarni film o istoimenom fudbalskom klubu, ali i o gradu Nišu, “omaž jednom vremenu i jednom veku”.

Film obuhvata period od osnivanja “Radničkog”, aprila 1923. godine do današnjih dana. U formi dokumentarnog filma prikazano je neraskidivno jedinstvo Niša i Radničkog. Ovo nije samo film o fudbalu, već i priča o jednom vremenu, o zlatnoj generaciji, navijačima i građanima Niša - navodi se u opisu.

JGAG-01581-(1)-(1) "Opasna Džejn"; foto: vilingrad.rsLiz Vejt je agent CIA i “spavač” u Beogradu koja u ostvarenju “Procep” dobija zadatak da se pridruži timu srpskih i američkih agenata koji su poslati da nađu američki špijunski satelit koji se srušio negde u Srbiji.

Međutim, kada stignu na lokaciju otkriće da je umesto satelita nešto drugo došlo iz svemira, nešto što nije sa ovog sveta. Dok im vreme ističe, agenti će morati da se izbore sa zlom koje ih okružuje i da shvate šta se dogodilo u svemiru - piše u sinopsisu.

Režiju potpisuje Dejan Zečević, a glavne uloge tumače Ken Foree, Katarina Čas, Dragan Mićanović, Monte Markham i Denis Murić.

procep-vilin-grad "Procep"; foto: vilingrad.rsDžejn Hamond se nalazi u centru priče filma “Opasna Džejn”. Nakon serije napada od strane bande “Bišop momci” ona uspeva da napravi novi život sa svojim mužem Bilom. Međutim, još jednom će se naći u rukama ove bande i neće imati kome da se obrati za pomoć osim svom bivšem vereniku. Nakon njihovog susreta, stare uspomene počinju da je proganjaju.

Animirani film “Hrabri petao” je priča o lažljivom rančeru koji uspeva da prevari vlasnike farme na kojoj živi petao Toto i ubedi ih da se klade u borbi petlova. Toto će početi da trenira kako bi pobedio strašnog Bankivoida, znajući da mora da odraste u hrabrog i borbenog petla.

Kompletan repertoar bioskopa možete videti na sajtu.

"Radnički je ljubav Niša" - trejler

"Procep" - trejler

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • shaft

    16:59 // 2. 5. 2016.

    Svi koji dodju u Radnicki,uprava i fudbaleri,strucni kadar,pod obavezno na projekciju,da znaju za koga igraju i koga vode!

  • Dusan Babic

    22:15 // 28. 4. 2016.

    Svakako cu doci na projekciju filma o Radnickom.
    Mislim da je istorija Radnickog prakticno istorija sporta u Nisu.
    Veoma je vazno da Nislije znaju istoriju svog grada.
    Radim u gimnaziji i mislim da bi bilo veoma lepo i korisno da se ovaj dokumentarac prikaze organizovano u osnovnim i srednjim skolama koje bi bile zainteresovane za to.
    Molim redakciju za podatke o autorima ovog filma. Hvala, Babic

    • Marko

      23:30 // 29. 4. 2016.

      https://www.facebook.com/FK-Radni%C4%8Dki-Dokumentarni-film-831666690257549/

    • Nebojsa Ozimic

      09:06 // 1. 5. 2016.

      http://synopsis.rs/radnickii/

  • fudbaler

    16:17 // 28. 4. 2016.

    Period od osnivanja ne postoji,postoji samo period za vreme vladavine Bulata.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: