Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:47, 13. 7. 2011.

| Kultura

"Dolina fest" od 29. do 31. jula u Niševcu

Autor:Lj.S.Izvor:Južne vesti
nis, dolina fest

NIŠ - "Dolina Fest" sa porukom "Back to the Village" biće održan četvrti put u Niševcu, pored Svrljiga od 29. do 31. jula. Prvog dana ovog muzičko-ekološkog festivala nastupiće Kerber, Del Arno band i Miloš Krstić Krle.

Grupa Kerber u Niševcu će nastupiti u 23h uz odlično ozvučenje i svetlo i tada neformalno proslaviti 30 godina rada. Pre Kerbera, nastupiće jedan od najpopularnijih domaćih rege sastava Del Arno bend kao i vrsni niški gitarista Miloš Krstić Krle koji će promovisati svoj prvi solo album.

Specifičnost ovogodišnjeg "Dolina Festa" je okupljanje korisnika popularne društvene mreže Twitter iz cele Srbije, prvi Twit Up na selu, Dolina Fest TwitUp.

Karte za muzičko veče festivala Dolina Fest u pretprodaji koštaju 400 dinara.

Sve informacije o festivala možete saznati na www.dolinafest.com.

Dolina Fest

Dolina Fest je osmišljen krajem 2007. godine i rođen je iz velike potrebe meštana Niševca da svoje selo učine boljim mestom za život.

Projekat "Back to the village" obuhvata tradicionalno i moderno u kulturi i umetnosti, a upravo takav, u prisnoj vezi sa prirodom i ušuškan u lepotu, on zadovoljava osnovne socijalne potrebe zapostavljenih u malim sredinama. Decentralizacija kulture i društvenog života ostvarena kroz organizaciju najrazličitijih vrsta aktivnosti vraća samopoštovanje i dostojanstvo selu, seoskom domaćinstvu, mladom čoveku na selu i poslu koji on obavlja. I danas, kada pitate nekoga iz naših krajeva šta ima novo on vam neće slegnuti ramenima i reći: „Šta ima - nema ništa, i Bog dig'o ruke!“. Pohvaliće vam se koncertima, gostima, novim poznanstvima... Danas se u žižu interesovanja stavljaju mogućnosti - kako da svima nama bude bolje! 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme: