Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:37, 8. 8. 2012.

| Kultura

Donatorska večera za nišku filharmoniju

Autor:Jelena CvetkovićIzvor:Južne vesti
andric

Omladinska filharmonija "Naissus" organizuje 10. avgusta u Nišu donatorsku večeru kako bi prikupila novac za nastupe na festivalu u Rimu 26. i 27. avgusta.

Večera će biti održana u restoranu "Kubura" kod Džamije u centru, od 21h, a prema najavama niških muzičara neophodno je da se sakupi 500 hiljada dinara.

- Nije prijatno što moramo da organizujemo ovako nešto i što smo primorani da tražimo pare od građana da bismo mogli naš grad da predstavljamo - rekao je Zoran Andrić, dirigent filharmonije.

On je objasnio da je za nastup u Italiji filharmoniji potrebno 1.600.000 dinara, do sada su sakupili milion, a u narednih nedelju dana očekuju još 100 hiljada.

- Sredstva za nastup tražili smo od grada, ali nismo dobili celokupnu sumu. To za grad nisu velike pare, a nama mnogo znače. Ipak smo mi filharmonija grada, a po našem statutu gradonačelnik je i predsednik filharmonije - rekao je Andrić.

zahtev-grad Zahtevi filharmonije upućeni gradu

On je dodao da ova filharmonija, iako mlada, iza sebe ima mnogo značajnih uspeha, ona bi u Italiji trebalo da predstavlja i Niš, ali i Srbiju.

- Svako ko bude donator i pomogne nam biće doživotni počasni prijatej filharmonije, a ja ću dok sam živ da uradim sve što je moguće da od nje napravim brend grada Niša i Srbije - dodao je Andrić.

Pozivnice za večeru poslate su gradonačelniku, gradskim većnicima, upravama i privrednicima, a kako je rečeno večera je otvorena i za sve građane koji su u mogućnosti da pomognu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • sasa vasilic

    08:51 // 10. 8. 2012.

    sramota je za ustanove kulture koje su ovo dozvolile!bacaju se pare za svakojaka kvazi kulturna desavanja,a za ovakav orkestar sa referencom nema para.sreca ,te je gospodin maestro andric fanatik pa ga nije sramota da vuce za rukav imucne,ne bi li obezbedio koji dinar!

  • Zeljko

    09:12 // 9. 8. 2012.

    Para za filharmoniju nema, ali da se dovode grand pevaljke za tzv. sprsku Novu godinu - za to se ima para uvek... Ima para za tzv. gostovanja po gastarbajterskim pozornicama, i ima para da se finansira odlazak na festivale sa osam gledalaca ali nema para za Omladisnku filharmoniju! Sramota!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: