Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:39, 17. 11. 2016.

| Kultura

Drama o zmaju i dve bajke spojene u jednu predstavu u Pozorištu lutaka

Autor:V. M.Izvor:Južne vesti
Predstava
Drama o zmaju koji se ne ponaša zmajski; Foto: nispuppets.org.rs

Predstava koja spaja priču o Crvenkapi i Princezi na zrnu graška biće izvedena u četvrtak od 18 sati, dok će u nedelju 20. novembra od 11:30 mališani moći da pogledaju predstavu “Damojed”.

“Crvenkapa na zrnu graška”, navode u Pozorištu, na izuzetno lutkarski način, sa samo dva glumca, pleni i odiše punom scenom. Crvenkapa na zrnu graška "Crvenkapa na zrnu graška"; Foto: nispuppets.org.rs

“Damojed” je dečja drama u stihu o zmaju koji baš ne ispunjava „zmajske standarde“, vegeterijanac je, ne voli da otima dame, nije zao, a kuburi i sa plamenom.

Pokušavajući da ispuni očekivanja zmajske familije otima jednu damu da bi od nje napravio sladoled i poslužio ga na velikom zmajskom slavlјu. Ta ideja se ne dopada dami i njenom vitezu, a ni dvorskoj ludi i kuvaru koji svesrdno odmažu u sprovođenju zmajskog kuvarskog plana – navode u Pozorištu lutaka.

Zmaj, dodaju, nailazi na razne peripetije, da bi na kraju shvatio da su lјubav, plemenitost i dobrota prave životne vrednosti i da zmaj može biti pravi zamj, čak i onda kada je dobar.


Đaci u teatru povodom “Noći pozorišta”

Za učenicke 3. razreda Osnovne škole “Ćele Kula” niški lutkari će u petak organizovati obilazak zgrade Pozorišta, upoznati ih sa lutkama I načinom na koji nastaju predstave. Povodom manifestacije “Noć pozorišta” koja se po 6. put organizuje u Srbiji, za đake će biti odigrana predstava “Čudesna družina jedne stonoge”.

Cilj programa je da deca steknu iskustvo ambijenta i elemenata pozorišta, da se susretnu sa učesnicima u pozorišnom procesu i zainteresuju za načine funkcionisanja pozorišta i pravljenje predstava – kažu u Pozorištu.

Pozorište lutaka, ističu, na ovaj način nastoji da formira specifičan odnos dece i prema boravku u pozorištu i prema predstavi koju će gledati. Iz tog razloga, dodju, nastojaće da tokom naredne godine ovim programom obuhvate sve osnovne škole u Nišu. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: