Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:58, 21. 8. 2022.

| Kultura

Druge večeri Filmskih susreta svetska premijera

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Filmski sureti 2022 Slavko Štimac i ratko Janković
Rastko Janković (desno) glumi u filmu "Vučije bobice"; foto: JV / Jelena Mišić

Priliku da prvi vide film Sretena Jovanovića "Vučije bobice" imaće Nišlijke i Nišlije večeras na Letnjoj pozornici u Nišu druge večeri 57. Filmskih susreta. Nakon ovog filma publika će se setiti glumaca koji su nas napustili tokom prethodnih godinu dana, ali i film Dušana Kovačevića "Nije loše biti čovek".

Večeras se nastavljaju Filmski susreti, a od 20:30 na programu će biti dva filma. Prvo će biti uručena nagrada publika glumcu ili glumici prve večeri, a onda će publika moći da vidi svetsku premijeru filma Sretena Jovanovića "Vučije bobice" u kom glume Tijana Čurović, Rastko Janković, Nina Sinadinović, Simon Jegorović, Nada Blam, Duško Radović, Vesna Stanojević, Rade Marjanović.

Devojčica Anđa i dečak Aleksa žive sa roditeljima koji se, uprkos nesumnjivoj ljubavi, stalno svađaju. Odlazeći bez znanja roditelja, od babe i dede u gradu koji im baš i nisu omiljeni, kod babe i dede na selu kod kojih se osećaju daleko prijatnije, oni ulaze u avanturu koju nisu očekivali i koja će uticati i na međusobne odnose u porodici.

Nakon ovog filma, publika će moći da se priseti filmskih stvaralaca koji su nas napustili tokom prethodnih godinu dana, a nakon toga sledi film Dušana Kovačevića "Nije loše biti čovek" u kom glume Vojin Ćetković, Branka Katić, Nenad Jezdić, Hristina Popović, Gordan Kičić, Andrija Milošević, Srđan Todorović, Lena Kovačević.

Priča prati profesora klavira Milana pet godina nakon što je njegov kum, nekadašnja pop-zvezda, Ranko Beli, nestao pod nerazjašnjenim okolnostima. Milan pokušava da razreši misteriju i konačno sazna šta se dogodilo sa Belim. Ne nalazeći podršku i razumevanje porodice i okoline, Milan razvija prijateljski odnos sa psom lutalicom.

Filmski susreti su sinoć svečano otvoreni na Letnjoj pozornici, a kompletan program možete videti ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: