Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:40, 31. 5. 2023.

| Kultura

Drugi "Slaughter horror film festival" u nekadašnjoj doljevačkoj klanici, ove godine i besplatan kamp

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
doljevac, horor festival
Horor filmovi u nekadašnjoj klanici; foto: Slaughter horror film festival

Tri bioskopska platna, dva bioskopa na otvorenom, 36 filmova, 12 hevi metal bendova, tribine, radionice i izložbe strip crteža, ali i konkurs za najbolji domaći horor film, očekuju publiku od 30. juna do 2. jula u nekadašnjoj doljevačkoj klanici na Internacionalnom festivalu umetničkih horor filmova Slaughter Festivalu. Novitet biće besplatan kamp, uz obilazak lokalnih turističkih atrakcija.

Ljubitelji horor filmova, tokom trajanja festivala, biće u prilici da pogledaju dugometražne igrane, dokumentarne, eksperimentalne i kratke filmove ovog žanra.

Novitet na festivalu od ove godine je besplatni boravak u kampu u okviru festivalskog prostora kao i korišćenje bazena, teniskih i drugih sportskih terena, kao i sportski ribolov. Uz priliku da se obiđu lokalne turističke destinacije kao što je srednjovekovni grad Koprijan. Rezervacije su otpočele i vrše se slanjem mejla na [email protected] - kažu iz udruženja.

Organizatori iz udruženja građana iz Doljevca Komplos Art Factory kažu da žele da podstaknu domaću, horor filmsku produkciju, pa su zato, kako navode, ove godine raspisali konkurs za kratki domaći film strave, trajanja od 5 do 30 minuta.

Uslovi su da film obrađuje horor motive i teme, snimljene i režirane na horor način, kažu iz organizacije i dodaju da je važno da film nije javno dostupan na Youtube kanalima i drugim internet platformama. Konkurs je otvoren do 25. juna, a godina produkcije bi trebalo biti 2022. ili 2023. godina. Najbolji film biće prikazan na festivalu u dobiti Zlatu Macolu, nagradu za koju organizatori kažu da asocira na radni alat doljevačke klanice, osnovane 1952. godine.

Svi punoletni autori filmova mogu slati svoje radove, u MPEG formatu, fajlova ne većih od 10 gb, preko Wetransfera, na mejl: [email protected] ili mogu poslati bezbedni, zaštićeni link ka nekoj platformi, na primer Vimeo, gde se film može pogledati. Uz link sa fajlom filma poslati u mejlu osnovne podatke naslov, godinu produkcije, ime scenariste i reditelja, kratak opis zapleta - rekli su organizatori.

Kao prateći program održaće se i „Slaughter heavy metal festival“ autorskih bendova - na dve nezavisne bine nastupiće 12 bendova iz zemlje i inostranstva, a biće organizovane i tribine, radionice i izložbe strip crteža.

Ulaz za sve posetioce biće besplatan, a organizatori najavljuju da će za Nišlije i Leskovčane biti organizovan i besplatan prevoz do Doljevca i povratak, a biće obezbeđen i besplatan parking.




Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: