Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:24, 7. 8. 2022.

| Kultura

Drugo veče “Nišvila” - građani uživali u teatarskom i muzičkom programu

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
Nišvil 2022
Održana dva koncerta ispred "Nišvil džez muzeja"; foto: Zoran Ćirić

Do glavnog muzičkog programa Nišvila ostala su još četiri dana, a publika je u subotu, 6. avgusta, u sklopu festivala, mogla da pogleda još dve predstave, kao i nastupe Humanitarnog benda Kolege i sastava Treća smena.

Predstava Pesak, foto Zoran Ciric (1) Foto: Zoran ĆirićDrugo festivalsko veče obeležili su koncerti Humanitarnog benda Kolege i grupe Treća smena na bini ispred Nišvil džez muzeja.

Nastavljen je i program Nišvil džez teatra, pa su najpre glumci MKC Skoplje izveli predstavu Crnila remix na Amfiteatru na Nišavi.

Museum stage 2, foto Zoran Ciric (1) Foto: Zoran ĆirićZatim je na sceni kod Beogradske kapije u Tvrđavi odigrana i predstava Pesak, duo, koju su režirale Emiliya Radicheva i Karina-Velislava Somnoeva iz Sofije.

Organizatori za nedelju, 7. avgust, najavljuju nastupe bendova Supersolid od 20 sati i Opposite way od 21 sat, takođe ispred Džez muzeja.

Crnilo remix, foto Zoran Ciric (1) Foto: Zoran ĆirićU okviru teatarskog programa, na Amfiteatru će u 20:30 biti izvedena predstava Scooootch! francuskog Les nouveaux ballets du Nord-Pas de Calais. Od 22 sata, na Green Stage-u, iza spomenika Milanu Obrenoviću, glumci Dah teatra iz Beograda odigraće komad Drveće pleše.

Podsetimo, glavni program ovogodišnjeg Nišvila trajaće od 11. do 14. avgusta, a nastupiće 850 muzičara na 15 scena. Slogan je “Još ovaj put”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: