Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:55, 17. 8. 2013.

| Kultura

Drugo veče Nišvila u znaku glumaca

Autor:Nikola MarkovićIzvor:Južne vesti
Nisville-2.dan-25.jpg
Deca loših muzičara, foto: Marko Pekić

Druge festivalske večeri publici u Nišu predstavili su se muzičari poznati iz sveta glume, kao i svetski priznati džezeri Džindžer Bejker i Bobi Karkases.

Niški džez sastav okupljen oko muzičara Vladice Stojiljkovića napravio je uvertiru u drugo festivalsko veče. Nastavak večeri obeležila je eksperimentalna džez fuzija koju predvodi Damir Bačikin poreklom iz Zrenjanina.

Berlinski internacionalni sastav okupljen oko Damira predstavio se publici u najautentičnijem izdanju.

Uzavrelu atmosferu Nišvil fanovima upriličio je glumac Sergej Trifunović sa svojim Mundens big bendom izvodeći hitove Bitlsa, Dejvida Bouvija ali i domaćih fanki i etno izvođača.

Nisville-2.dan-1 Nišville Jazz Festival, Damir Bačikin, foto: Marko Pekić

“Meni je jako lepo. Ja uvek uživam da sviram, da li je to kući sam sa sobom ili sa nekim ko zna da svira, to je najlepše. Publika je bila divna, bilo je mnogo ljudi, svi su bili raspoloženi i mi smo sami doprineli tome da svi budu raspoloženi a to je uvek najbitinje. S druge strane postali smo ozbiljna nacija, retardacija, i ako baš imaš nešto što se zove džez festival jako je užasno i monstruozno da ti u okviru tvrđave sviraju neki loši narodnjaci” prokomentarisao je za Južne vesti Sergej Trifunović koji je već prethodno na pres konferenciji organizatorima Nišvila skrenuo pažnju na zvuke iz okolnih kafića koji su prve festivalske večeri kvarili ugođaj festivala.

Veliko interesovanje publike iz zemlje i inostranstva privukao je renomirani džez bubnjar Džindžer Bejker sa svojim Džez konfjužn sastavom, sačinjenim od brojnih muzičara iz džez branše.

Nisville-2.dan-17 Nišville Jazz Festival, Ginger Baker's Jazz Confusion, foto: Marko Pekić

Bivši kubanski atletičar, multiinstrumentalista i kompozitor Bobi Karkases, priveo je kraju drugo festivalsko veče izvodeći hitove latino džeza podsećajući publiku na nastupe Chika i Beba Valdesa I Ćana Poza čija je muzika u svet popularnosti dospela crtanim ostvarenjem Čiko i Rita.

Najupečatljiviji nastup bez sumnje je pripao bendu “Deca loših muzičara” koji su harizmom frontmenaIvana Jevtovića u prve redove privukli čitavu preostalu publiku prisutnu u jutarnjim časvoima festivala.

“DLM” je izvođenjem starih hitova poput “Prolećni dan”, “Vlade Divac” publiku u Nišu vodio kroz fanki ritmove, svojstvene koncepciji druge večeri festivala.

Večeras su na programu nešto drugačiji izvođači u odnosu na prva dva dana pa publika može očekivati romske ritmove grčkog benda Gađo Dilo ali I trubu našeg poznatog izvođača Duška Gojkovića.

Deca loših muzičara, Nišville 2013, video: Marko Pekić

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Tanja Janković

    13:23 // 19. 8. 2013.

    umalo da mi SERGEJ TRIFUNOVIĆ POKVARI VEČE (izduvana muštikla)...ali tu je bio IVAN JEVTOVIĆ (DLM) koji je pokazao kako se peva i pravi atmosfera. BRAVO IVANE !!!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: