Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:13, 23. 11. 2010.

| Kultura

Drugo veče dokumentaraca

Autor:B.G.Izvor:Južne vesti

NIŠ - U sali NKC večeras se nastavlja Nedelja dokumentarnog filma.

Publika će od 18 sati moći da pogleda ostvarenje "Sudijina kći" reditelja Viljema Karela, po knjizi “ Smrt tišine” Klemansa Buluka.

Utemeljena na otmicama, krvavim napadima u Parizu, političkim pritiscima, ova priča govori o jednoj devojčici koja se brutalno suočava sa pretnjama smrću, telohraniteljima, strahom... sve do konačnog epiloga jedne zimske večeri 1990.

Od 21 sat na programu je "Povratak u G-duru" Georgi Lazarevskog, koji govori o čoveku koji 40 godina planira veliko putaovanje u Maroko i u svojoj 93. godini konačno kreće. Eme, pod budnim okom kamere, ponovo otkriva život, svet, ljude. Žali za propuštenim prilikama, otkriva životne lekcije.

Sutra će projekcije biti organizovane u sali SKC u Banovini, a na programu "Za sva vremena" i Susret sa Matildom". Ulaz na sve projekcije je slobodan.

Nedelja dokumentarnog filma u Nišu organizuje se po ugledu na Mesec dokumentarnog filma iz 2009. godine u Francuskoj, zahvaljujući Francuskom kulturnom centru. Publici se predstavlja izbor najboljih filmskih ostvarenja nagrađivanih i zapaženih na najvećim francuskim festivalima dokumentarnog filma: Međunarodni festival audiovizuelnog programa, Međunarodni festival dokumentarnog filma, Cinéma du Réel, u Pompidu centru, Međunarodni festival dokumentarnog filma u Marseju i Festival dokumentarnog filma u Lisasu.

Organizatori manifestacije su Francuski centar NišNiški kulturni centar i Studentski kulturni centar Niš.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: