Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:47, 23. 11. 2019.

| Kultura

Dva gostovanja u decembru u leskovačkom Pozorištu

Autor:Bojana StamenkovićIzvor:Južne vesti
Predstava-Sladoled3;-foto:-Narodno-pozoriste-Nis
Nišlije gostuju 10. decembra; foto: Narodno pozorište Niš

Ljubitelji pozorišta u Leskovcu će, osim predstava njihove trupe, tokom decembra moći da pogledaju i dve gostujuće - iz Kruševca i Niša. Na večernjoj sceni je 5 predstava, a biće odigrane i 4 predstave za decu.

Decembar će u Narodnom pozorištu u Leskovcu otvoriti Pepeljuga koja se igra u nedelju, 1. decembra od 12 sati. Dva dana kasnije, 3. decembra, na sceni je novi komad leskovačke trupe Pozorište u Palanci. snezana Ovo meseca na repertoaru i bajka Snežana i sedam patuljaka, foto: Narodno pozorište Leskovac

U petak, 6. decembra, publika će moći da pogleda drugi deo monodrame Zakasotina sa Draganom Božom Marjanovićem u glavnoj ulozi. Dva dana kasnije igra se predstava za decu, a najmlađi će moći da uživaju u adaptaciji bajke Snežana i sedam patuljaka.

Narodno pozorište iz Niša pokloniće se leskovačkoj publici u utorak, 10. decembra, a odigraće predstavu Sladoled, rađenu po tekstu Mire Gavrana, u režiji Spasoja Ž. Milovanovića. Predstava-Sladoled1;-foto:-Narodno-pozoriste-Nis Niški "Sladoled" na sceni leskovačkog Pozorišta; foto: Narodno pozorište Niš

Sladoled je komedija o životu i iz života koji svaka gledateljka i svaki gledalac poznaje. Uzbudljivo, duhovito i uverljivo predstava prati sudbinu majke i ćerke – od dana ćerkinog polaska u vrtić i majčinog prvog dana na poslu, pa sve do dana u staračkom domu. Jedna za drugom nižu se scene o ljubavi, ženama, muškarcima, porodici, deci - navodi se u opisu predstave.

Tri dana kasnije na sceni leskovačkog Pozorišta nastupiće još jedna gostujuća trupa, a Vranjanci će izvesti predstavu Nečista krv koja je premijeru imala prilikom otvaranja renovirane zgrade vranjskog Pozorišta.

Poznato delo Bore Stankovića adaptirala je vranjska trupa. Dramatizaciju potpisuje Tijana Grumić, a režiju Jug Đorđević - kažu organizatori.

sundjerko bob Sunđerko Bob na repertoaru 15. decembra, foto: Narodno pozorište Leskovac Nedelja, 15. decembar je dan za najmlađe koji će od 12 sati moći da pogledaju Sunđerka Boba.

U utorak, 17. decembra biće izvedena nova predstava leskovačkog Teatra Ako se probudiš ili kao da je važno, dok će ovu godinu zatvoriti dečja predstava Mališa u zemlji knjiga koja je na repertoaru u nedelju, 22. decembra.

Tokom decembra leskovačka trupa gostovaće 6. Kruševcu kada će biti izvedena predstava Svici, dok će 24. sa predstavom Otac gostovati u Vranju.

Repertoar za decembar

Nedelja, 1. decembar

12:00 - Šarl Pero, Pepeljuga, režija: Stojan Mladenović, predstava za decu

Utorak, 3. decembar

20:00 - Predstava Pozorište u Palanci

Petak, 6. decembar

20:00 - Predstava Zakasotina 2

Nedelja, 8. decembar

12:00 - Braća Grim, Snežana i 7 patuljaka, ređžija: Stanislav Grujić

Utorak, 10. decembar

20:00 - Miro Gavran, Sladoled, režija: Spasoje Ž. Milovanović, gostovanje Narodno pozorište Niš

Petak, 13. decembar

20:00 - Bora Stanković, Nečista krv, režija: Jug Đorđević gostovanje Narodno pozorište “Bora Sranković” Vranje

Nedelja, 15. decembar

12:00 - Marija Puškarov Popobić, Sunđerko Bob, predstava za decu

Utorak, 17. decembar

20:00 - Isidora Milosavljević, Ako se probudiš ili kao da je važno, režija: Nenad Todorović

Nedelja, 22. decembar

12:00 - Ljubiša Barović, Mališa u zemlji knjiga, režija: Ljubiša Barović, predstava za

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: