Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:02, 14. 7. 2011.

| Kultura

Dva klavirska koncerta na Fakultetu umetnosti

Autor:Lj.S.Izvor:Južne vesti
bojan-mladenovic1
Bojan Mladenović, foto: artf.ni.ac.rs

NIŠ - U velikoj sali Fakulteta umetnosti u Nišu u petak, 15. jula biće održan diplomski koncert Stevana Jelića i koncert Bojana Mladenovića.

Prvi je na programu klavirski koncert Stevana Jelića, a početak je zakazan za 18h. Na programu su Preludijum i fuga g-moll, L. van Betoven: Es-dur, Les adieux, M. Tajčević: C-dur, S. Rahmanjinov: h-moll i F. Šopen: g-moll.

Stevan Jelić je rođen 17.03.1987. god. u Nišu u muzičkoj porodici. Osnovno i srednje muzičko obrazovanje stekao je u klasi profesora Borivoja Mladenovića u Muzičkoj školi u Nišu. Po završetku srednje muzičke škole upisao je FMU u Beogradu u klasi prof. Lidije Stanković, a zatim studije nastavio u Nišu na Fakultetu umetnosti u klasi prof. Dragoslava Aćimovića. Dobitnik je više republičkih i međunarodnih nagrada od kojih se izdvajaju: I nagrada na Međunarodnom takmičenju Pjetro Ligure u Italiji, koja mu je donela i jednokratnu stipendiju, i učešće na Međunarodnoj letnjoj školi klavira u Đenovi, I nagrada na međunarodnom takmičenju Nikolaj Rubinštajn u Parizu, pet prvih nagrada na Republičkom takmičenju u Beogradu, I nagrada na Međunarodnom takmičenju mladih pijanista Niš, laureat kategorije, I nagrada na Međunarodnom takmičenju dr Vojislav Vučković Beograd, laureat kategorije, I nagrada na Međunarodnom takmičenju Barleta, Italija, laureat kategorije, posebno se ističe na danima Šopenove muzike i nastupa na završnom koncertu u Zadužbini Ilije Kolarca, i na Danima Betovena - Betovenijada, kao najmlađi učesnik na koncertu u Zadužbini Ilije Kolarca.

Nakon koncerta Stevana Jelića, u 19h u velikoj sali Fakulteta počinje klavirski koncert Bojana Mladenovića.

Na programu su dela: 

1. L. v. Beethoven: Sonata op. 53, C-dur, "Waldstein"
I Allegro con Brio
II Adagio molto - attacca
III Allegretto Moderato - Prestissimo
2. F. Chopin: Balada F-dur , op. 38
3. S. Rachmaninov: Prelid c-moll, op. 23
4. S. Rachmaninov: Etida op. 39, No. 1, c-moll

Bojan Mladenović rođen je 6.7.1983. godine u Nišu, a 2002. godine završio je srednju muzičku školu u Nišu (teoretski odsek). Iste godine završio je i Muzičku školu „Stanislav Binički" u Leskovcu (klavirski odsek), u klasi prof. Slađane Popović - Buklijaš. Završio je Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu na Odseku za klavir u klasi prof. Lidije Stanković. Stručno se usavršavao pohađajući kurseve Arba Valdme, Jurija Kota i Kemala Gekića . U toku studija pohađao je i medijske predmete na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Sarađivao je sa „Niškim simfonijskim orkestrom". Učestvovao je na mnogim takmičenjima republičkog, saveznog i međunarodnog karaktera od kojih se izdvajaju: I nagrada na međunarodnom takmičenju „Pietra Ligure" (Italija, maj 2000) i III nagrada na IV EPTA pijanističkom takmičenju posvećenom delima B. Bartoka (Beograd, decembar 2005). Nastupao je na mnogim koncertima u zemlji i inostranstvu kako solistički, tako i u raznim kamernim ansamblima. Trenutno je student doktorskih studija klavira na Fakultetu umetnosti u Nišu, u klasi prof. mr Dragoslava Aćimovića. Od oktobra 2007. radi na Fakultetu umetnosti u Nišu kao umetnički saradnik - korepetitor za gudače.
 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mirsloslav Krstic

    01:35 // 25. 9. 2014.

    Stevan Jelic mlada Nada mnogo je obecavao i imao potencijal da postane prva bela dirka Parka Svetog Save.Nagradu za prvu crnu dirku bi osvoio vrlo brzo nakog toga!Pozdrav za Stevu Jelica Niskog Kemisa

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: