Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:16, 10. 1. 2019.

| Kultura

Dve izložbe održane u Nišu u užem izboru za "Politikinu" nagradu

Autor:J. C. M. Izvor:Južne vesti
glid
Izložba beogradskog umetnika Glida održana u Oficirskom domu; foto: FB Galerija SLU Niš

U trci za Politikinu nagradu za najbolju izložbu u 2018. godini u uži izbor ušlo je 5 samostalnih izložbi, od kojih su 2 bile pred niškom publikom i koje je organizovala Galerija savremene likovne umetnosti iz Niša.

Kako piše Politika, žiri je u uži izbor za nagradu svrstao izložbu Gabriela Glida “Seen and not seen” koja je od 9. oktobra do 3. novembra održana u galeriji Oficirskog doma u Nišu, kao i postavku "Rekonfiguracija pejzaža" Gordane Kaljalović-Odanović koja je bila izložena od 11. do 25. oktobra u Salonu 77.

Politikinu nagradu bi mogla da dobije i Jarmila Vešović za izložbu “Reminiscencije” održanoj u Kući legata Beograd, kao i Ivana Ivković za postavku “Amuse me“ u Savremenoj galeriji Subotice, a za najbolju prošlogodišnju izložbu “bori se” i Jelena Trpković sa izložbom “Pred vama stoje samo muškarci” koja je bila postavljena u Galeriji Kulturnog centra Beograda.

Direktorka niške Galerije savremene likovne umetnosti Emilija Bilić kaže da je velika čast što su dve izložbe čiji su organizatori u užem izboru za jedno od najznačajnijih priznanja u oblasti vizuelnih umetnosti i tradicijom dugom više od 70 godina.

Bilo nam je jako drago kada smo pred novu godinu saznali da su dve izložbe održane u Nišu ušle u izbor od 10, a od jutros i lepa vest da su obe ušle i u izbor od 5. To je velika čast i priznanje, pre svega za umetnike, ali svakako i za našu ustanove. To su bile takozvane izložbe po pozivu - objašnjava Bilić.

Ona podseća da je izložba održana u niškoj Galeriji već dobila Politikinu nagradu za najbolju izložbu, i to 2013. godine. Reč je o izložbi Čedomira Vasića “San”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: