Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:31, 1. 3. 2024.

| Kultura

Dve premijere, gostovanja i 20 predstava u martu u niškom Pozorištu

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
Narodno pozorište Niš
Repertor otvara pretpremijera predstave "Koštana" po motivima istoimenog romana Bore Stankovića; foto: Ljubica Jocić

Tokom marta u niškom Narodnom pozorištu biće prikazano 20 predstava, od kojih će neke biti i dva puta izvođene. Na repertoaru koji će početi u nedelju, 10. marta od 20 sati otvoriti pretpremijera predstave Koštana Bore Stankovića, naći će se i gostujuće predstave, plesni koncert, veče filmske muzike, kao i finalno takmičenje za Frankofonu pesmu.

Nakon pretpremijere predstave Koštana koja će otvoriti repertoar Narodnog pozorišta Niš, publika će već narednog dana, u ponedeljak, 11. marta moći da prisustvuje i premijeri predstave, a u utorak, 12. i sredu, 13. marta i reprizama predstave čiju režiju potpisuje Jana Maričić.

U petak, 15. marta zakazana je predstava po tekstu Aleksandre Jovanović Prasetina na 178 načina, koja će ponovo biti na repertoaru 26. marta. U subotu, 16. marta Contra Dance Studio održaće plesni koncert na pozornici Pozorišta.

Nedelja, 17. mart rezervisana je za novu premijeru. U pitanju je gostujuća predstava The Party II Nataše Ilić i reditelja Aleksandra Marinkovića. Zainteresovani će i narednog dana moći da pogledaju predstavu.

Kokoške Žarka Jokanovića i reditelja Marka Jovičića na programu su u utorak, 19. marta, dok će u sredu, 20. marta biti odigrana predstava Afera nedužne Anabele koju je režirao Igor Pavlović po dramskom tekstu Velimira Lukića.

U četvrtak, 21. marta pozorišna publika moći će da pogleda predstavu San o zavičaju (neviđeno snoviđenje), dok će u petak, 22. marta na programu biti predstava niškog Akademskog pozorišta Medved i prosidba koju je po tekstu Antona Pavloviča Čehova režirao Meto Jovanovski.

U subotu, 23. marta biće održano Veče filmske muzike - Boje Noći koje će izvesti Art Teme iz Beograda, a nakon dana pauze, u ponedeljak na repertoaru će se naći predstava Neki to vole vruće u režiji Aleksandra Marinkovića.

Predstava Seme po tekstu i režiji Miroljuba Rikija Nedovića na programu će biti u sredu 27. marta, dok će narednog dana biti izvedena gostujuća predstava Svet bez žena u koprodukciji Bitef festivala, i Centra za kulturnu detoksikaciju iz Beograda.

U petak 29. marta biće izveden Dekameron koji je nastao u koprodukciji JU Gradskog pozorišta Podgorica, Kulturnog centra Bar, Festivala Barski ljetopis i Narodnog pozorišta Niš. Ista predstava na programu će biti i narednog dana.

Poslednjeg dana marta od 9 do 17 sati biće održano finale Frankofone pesme koju organizuje Francuski institut u Nišu, a od 20 sati predstava Sladoled po tekstu Mirka Garvana, dok režiju potpisuje Spasoje Ž. Milovanović.

Sve predstave počinju u 20 sati.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: