Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:34, 1. 5. 2023.

| Kultura

Dve premijere, gostujuće predstave i jubilej niškog glumca očekuju Nišlije u maju u Narodnom pozorištu

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
Narodno pozorište Niš
Bogata pozorišna ponuda; foto: JV / Ljubica Jocić

Pretpremijerom predstave Seme, čiji tekst i režiju potpisuje Miroljub Riki Nedović, u četvrtak, 4. maja započeće majski repertoar u niškom Narodnom pozorištu. Sledećeg dana, na premijeri, ovaj glumac niškog teatra obeležiće 40 godina umetničkog rada. Druga premijera u maju biće opera Čarobna frula u koprodukciji Niškog simfonijskog orkestra i Narodnog pozorišta.

Nakon pretpremijere i premijere predstave Seme, u nedelju, 7. maja biće odigrana predstava Dok nas smrt ne rastavi, po tekstu Mire Furlan u režiji Predraga Mikija Manojlovića.

U ponedeljak, 8. maja, od 19:30 na repertoaru je Sladoled u režiji Spasoja Ž. Milovanovića, dok će 9. maja biti odigrana prva repriza predstava Seme, koja će biti na repertoaru i 10. maja - najavili su u Niškom pozorištu.

Mjuzikl Neki to vole vruće, koji je nastao po motivima istoimenog filma na repertoaru će biti u četvrtak, 11. maja od 20 sati, dok će 12. maja biti odigrana predstava Lice u režiji Vasila Vasileva.

U subotu, 13. maja od 20 sati biće odigrana predstava San o zavičaju (Neviđeno folk snoviđenje) Milana Neškovića, zatim 16. maja od 20 sati Lekcija u režiji Aleksandra Kovačevića - kažu iz Pozorišta.

Četvrtak, 18. maj od 20 sati rezervisan je za koncert grupe Lutajuća srca, dok će u petak pred Nišlijama biti odigrana predstava Votka i Šampanjac, Ateljea 212 i UK "Vuk Stefanović Karadžić" iz Beograda.

U sredu 24. maja sledi nova premijera nastala u koprodukciji Niškog simfonijskog orkestra i Narodnog pozorišta Niš Čarobna frula. Režiju potpisuje Ivan Vuković, a dirigent je Dejan Savić. Ista predstava biće odigrana i dva dana kasnije u petak od 20 sati - kažu iz niškog Narodnog pozorišta.

Predstava Noćna frajla u režiji Branislava Mićunovića biće odigrana u subotu, 27. maja od 20 sati, kao i dva dana kasnije u istom terminu.

Majski repertoar završava se u utorak 30. maja, kada će od 19 sati biti održan Festival dečije muzike Majska pesma.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: