Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:35, 27. 9. 2020.

| Kultura

Dve projekcije u bioskopima na leskovačkom filmskom festivalu LIFFE

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
bajić
Trećeg dana festivala 2 projekcije uživo; foto: KomunarArt

Trećeg dana leskovačkog internacionalnog festivala filmske režije LIFFE, publika će moći premijerno da pogleda u Narodnom pozorištu film Koncentriši se, baba, dok će se u bioskopu Leksovačkog kulturnog centra prikazati film Moj jutarnji smeh.

Projekcija filma bosanskohercegovačkog reditelja i scenariste Pjera Žalice Koncentriši se baba zakazana je za 19 sati, dok će 2 sata kasnije publika moći da pogleda i film Marka Đorđevića Moj jutarnji smeh.

Ova 2 filma deo su Takmičarskog programa, a u okviru iste selekcije na onlajn platformi biće prikazano hrvatsko ostvarenje Glas Ognjena Sviličića.

Projekcije makedonskog filma Gospod postoji, njeno ime je Petrunija, Teone Mitevske Strugar od 17 sati i srpskog Klip Maje Miloš od 19 sati, održaće se takođe onlajn, u okviru selekcije Pobednici. Na istom mestu u kategoriji Nezavisnog filma biće prikazan film Mamonga Stefana Maleševića od 23 sati - kažu organizatori.

U programu Studentski film biće prikazani filmovi iz Hrvatske i Slovenije, a u sklopu pratećeg programa održaće se promocija knjige Piščevo putovanje - Mitska struktura za pisce Kristofera Voglera u izdanju Filmskog centra Srbije.

Ovogodišnji lauerat nagrade “Živojin Žika Pavlović”, reditelj Goran Paskaljević preminuo je u Parizu na veče otvaranja festivala, a umetnički direktor LIFFE-a Darko Bajić istakao da je to izuzetan gubitak za sve.

To je velika tragedija i za srpsku, evropsku, ali i za svetsku kulturu. To je tragedija i za nas koji smo ga poznavali i izuzetno poštovali. On mi je bio prijatelj i ja sam želeo da mu posvetim jučerašnju premijeru. To sam saopštio publici i umesto minuta ćutanja, on je dobio aplauz koji je dugo trajao i koji je predstavljao zahvalnost publike na svim filmovima koje je Goran napravio za nas, a kojih se svi rado sećamo - rekao je Bajić.

Festival traje do utorka, 29. septembra.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: