Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:12, 7. 8. 2018.

| Kultura

Dvodnevni program “Prijatelji Šabanu” uvertira za muzički deo “Nišvila”

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
amfiteatar
Zagrevanje za glavni program "Nišvila" kod spomenika Šabanu; foto: arhiva JV

Na amfiteatru nišavskog keja u utorak 7. avgusta, publiku će na zagrevanju pred glavni program Nišvila zabavljati sastav poznatog gitariste Spiritus Movens, orkestar koji predvodi rumunski virtuoz na harmonici Emi Dragoi, kao i Nino Ademović, a u sredu 8. avgusta na koncertu "Prijatelji Šabanu" nastupiće beogradski Duo Moderato, urbani romski bend Kal, tradicionalni trubački orkestar Žarka Stamenkovića i norveški Rognan hornorkestra.

Dvodnevni program koji će napraviti uvertiru pred glavni muzički program Nišvila kod amfiteatra će 7. avgusta otvoriti autorski projekat poznatog gitariste, traženog studijskog muzičara, kompozitora i aranžera Vladana Vučkovića Paje, najavljuju organizatori, koji je nedavno objavio 9. studijski album My Family Songs.

Program "Prijatelji Šabanu" oplemeniće i orkestar koji predvodi rumunski virtuoz na harmonici Emi Dragoi.

Iako je već u to vreme važio za majstora rumunskog folklora, Emi Dragoi je sa 20 godina upisao klavir na na akademiji „Bill Evans“, kada i počinje njegova internacionalna muzička karijera - navode organizatori.

Na kraju te večeri predstaviće se i orkestar Nina Ademovića, najavljuju organizatori, muzičara koga mnogi pamte po saradnji sa Šabanom Bajramovićem, kome je bio dugogodišnji aranžer.

Posle 35 godina profesionalne karijere muzičara, kompozitora i aranžera Nino Ademović se može pohvaliti uspehom umetnika na internacionalnom nivou.

Na keju kod spomenika Šabanu u sredu 8. avgusta nastupiće beogradski Duo Moderato, koji će svirati sa još nekoliko prijatelja muzičara, a potom i već etablirani urbani romski bend Kal, kažu organizatori, čiji stil su kritičari nazvali „Rock`N`Roma”.

Sviraće i trubački orkestar Žarka Stamenkovića, a za kraj gradski duvački orkestar iz Saltdala u Norveškoj Rognan hornorkestra, koji na repertoaru ima i latino i džez standarde, ali i obrade norveških tradicionalnih pesama, kao i njihovu kombinaciju sa džezom.

Podsetimo, muzički program Nišvila počinje u četvrtak 9. avgusta u niškoj Tvrđavi, a između ostalog će nastupiti The Manhattan Transfer, Gipsy Kings, Kenny Garrett, Lisa Simone, Inner Circle, Omarr Hakim, Matt Bianco, Black Art Jazz Collective i mnogi drugi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: