Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:37, 18. 5. 2013.

| Kultura

Dža ili Bu nastupio u Nišu

Autor:Nikola MarkovićIzvor:Južne vesti
Dza-ili-Bu-6
Dža ili Bu, foto: Marko Pekić

Svega šest meseci od poslednjeg nastupa sa novosadskim bendom Ateist rep, bend Dža il bu održao je samostalni koncert u Nišu. Ovog puta, umesto kluba "Juridicum" domaćin Beograđanima bio je već često pominjan klub “Fidbek”.

Počevši koncert pola sata nakon najavljivanog tajminga, Beograđani su u Nišu na sebi svojstven način napravili promociju novog albuma “Kukovo leto”.

Iako je koncert bio koncipiran kao promocija albuma, na repertoaru su se očekivano našli hitovi poput “Ustani kreni”, “Stampedo”, “Drugovi”, “Osnovna škola” koje je publika, kao što se moglo videti se po reakcijama, itekako očekivala.

Prilično autentični tekstovi u kombinaciji sa rokenrol rifovima, koji su donekle nalik na sirovi zvuk Partibrejkersa, iako za nijansu čvršći, nisu ostavili publiku ravnodušnom.

Svakako se mogao primetiti kvantitativni nedostatak energije jer klub nije bio u svom očekivanom brojčanom izdanju.

“Hvala publici. Mi smo od silnih koncerata ogluveli, pa biste morali da budete malo glasniji. Ipak ste odlični, uspeli ste da basisti pokidate žicu”, izjavio je u šali Igor Panić, gitarista benda.

Koncert beogradskog benda Dža ili bu završen je skoro dva sata nakon ponoći. Po komentarima publike moglo se videti da je atmosfera bila dostojna velikog rokenrol koncerta iako se osećao nedostatak većeg broja publike.

Beograđani na scenama širom Srbije egzistiraju već dvadeset i pet godina menjajući s vremena na vreme ponekog člana. Ipak, ono što je ih karakteriše jeste svakako zvuk koji godinama u istom maniru ispunjava kako njihov rad tako i nemali broj fanova.

Dža ili Bu - Ustani i kreni

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: