Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:16, 16. 3. 2014.

| Kultura

"Dža ili Bu" probili led na niškom sajmištu

Autor:Nikola MarkovićIzvor:Južne vesti
Koncert grupe
Dža ili Bu, foto: Marko Pekić

Pank rok bend "Dža ili Bu" sinoć je imao priliku da pred nekoliko stotina Nišlija promoviše album "Kukovo leto". Osim toga, prilika da testira novi koncertni prostor pripala je upravo ovom bendu omiljenom među niškom publikom.

Nakon što je publiku u subotnje rokenrol veče uveo bend "ABS" svojim obradama popularnih rok hitova, bend „Dža ili Bu“ doveo je do toga da se spoj mladih i starih, bivših i budućih, vernih i sumnjičavih manifestuje na jednom mestu.

Dza-ili-Bu-15 Koncert grupe "Dža ili Bu" na niškom sajmištu, foto: Marko Pekić

Naime, prostor nekadašnje pijace u Duvaništu, sinoć se pokazao kao izuzetno mesto koje je posle dugog perioda zamenilo sve one standardne prostore na kojima su se rok koncerti do sada održavali.

Premda su se zamerke na akustičnost mesta održavanja koncerta mogle čuti može se reći da je takozvano „Niško sajmište“ napravilo izvestan pomak u organizaciji koncerata ovog tipa na području grada Niša.

Ukoliko se osvrnemo na sam koncert benda "Dža ili Bu" izuzimajući kontekst noviteta, reklo bi se da je promocija albuma uspešno izvedena. Svakako su se među pesmama na repertoaru našle i stare pesme poput „Aljaske“ „Drugova“ ili „Ustani kreni“. Ipak, mnoge pesme sa albuma „Kukovo leto“ doživele su izuzetnu prihvaćenost od strane publike koja je uvek kritički usmerena ka inovacijama.

„Meni je prostor u kom smo svirali stvarno super. Bar kada je u pitanju veličina prostora, bina. Jedino je problem što nije baš akustično, i mnogo ječi. Bilo je jako teško da se zvuk obuzda i da se svi čujemo. Ovom prilikom smo hteli da napravimo neku veću svirku i imamo nešto veći prostor nego što je „Fidbek“. Dosta je ljudi došlo ali mislim da na ovom prostoru treba poraditi i da ovo sve može da zaživi.“ Izjavio je za Južne vesti Nebojša Simeunović zvani Sabljar, frontmen benda „Dža ili Bu“

Dza-ili-Bu-8-2 Koncert grupe "Dža ili Bu" na niškom sajmištu, foto: Marko Pekić

Prisutni su svakako na pozitivan način dočekali pesme poput „Rizik“ ili „Baksuzan dan“ dok su pesme „Beskrajan pad“ ili „Vip“ već zaživele kao hitovi.

Koncert u Nišu bio je jedan od dva koncerta na jugu Srbije. Pre „Sajmišta“ bend je nastupio u Aleksincu a do polovine juna očekuju se nastupi širom Srbije.

"Dža ili Bu" je bend koji već više od dve decenije promoviše čvrsti rokenrol zvuk koji poetične tekstove spaja sa pank rok rifovima. 

Dža ili bu - Ustani i kreni

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • johannbgood

    17:39 // 16. 3. 2014.

    Majstori! Objasnili :)

  • :)

    16:13 // 16. 3. 2014.

    ABS svirao i svoje stvari ...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: