Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:11, 14. 6. 2016.

| Kultura

Džez veče u dvorištu niškog Univerziteta

Autor:J. C.Izvor:Južne vesti
frame orchestra
Frame Orchestra svoj muzički izraz u definiše kao spoj tradicije klasičarske muzike, sa jasno definisanim folklornim nasleđem šarenolike zajednice; foto: frameorchestra.com

Novosadska grupa Lazar Novkov & Frame Orchestra, sastav Thrill Seeking Polymers iz Kragujevca i niški Krembou nastupiće na zajedničkom džez koncertu u četvrtak 16. juna od 21 sat u dvorištu Univerziteta u Nišu.

Koncert je deo obeležavanja 35 godina SKC-a Niš u okviru Dana Studentskih kulturnih centara Srbije u Nišu, a imaće i humanitarni karakter.

Iako je ulaz slobodan, na ulazu će biti postavljena kutija za sakupljanje priloga za lečenje Srđana Mitića, studenta novinarstva, kome su potrebne još 4.000 evra za lečenje od multiple skleroze - kažu iz SKC-a.

Muzički izraz akustičkog sastava Frame Orchestra kreće se od “world music“-a, postmoderne, kabarea, “crossover”-a do “postjazz”-a.

Thrill Seeking Polymers je trio koji inspiraciju za svoju muziku nalazi u spoju ruralne muzike sveta (Afrika, Indija, Balkan...) i džeza, a sve to kroz prizmu matematike, simbolike i filozofije.

Niški bend Krembou osnovan je početkom 2012. godine i usmeren je ka autorskom radu u instrumentalnom džez/fank/fjužn maniru. 

Lazar Novkov & Frame Orchestra - NovemberSKA

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: