Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:01, 11. 8. 2018.

| Kultura

Džez vokali “ukrali šou” muzičarima na “Nišvilu”

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
Manhattan transfer
Članovi benda "Manhattan transfer" prethodnih dana učili mlade pevanju i muzici; foto: Vanja Keser

Uz zvuke “klasičnog džeza”, svinga i drugih pravaca koji se lako stapaju sa ovim žanrovima proteklo je drugo festivalsko veče niškog džez festivala, a osim sjajnih muzičara, velike simpatije publike na Nišvilu “ukrali su” fenomenalni vokali, posebno grupa The Manhattan Transfer.

Publika nije bila posebno energična tokom druge večeri na Nišvilovoj glavnoj bini u niškoj Tvrđavi, ali se prema njihovoj igri i dobrom raspoloženju moglo videti da su uživali u džezu i srodnim pravcima koji su se mešali. VAK-1759 Drugo veče "Nišvil" džez festivala obeležili sjajni vokali; foto: Vanja Keser

Veče su ipak obeležili džez vokali, posebno grupa The Manhattan transfer, vokalna džez grupa sa impresivnom karijerom koja je prvi put nastupila u ovom delu Evrope.

Pa mi ne biramo, i mnogi nas pitaju zašto dosad nismo bili ovde, a mi im poručujemo da nas pozovu. Mnogo smo uzbuđeni zbog toga što je ovo naše prvo iskustvo u Srbiji. Već smo nekoliko dana u Nišu, šetali smo i upoznali ljude koji su jako prijatni, srdačni i gostoprimljivi. Zaista smo mnogo srećni što je ovo bilo naše prvo iskustvo u Srbiji i ovo je stvarno dobro - istakla je jedna od pevačica.

Ova vokalna četvorka je prethodnih dana učestvovala i na džez radionicama sa mladim muzičarima, a ističu da je to bilo sjajno iskustvo, jer su pričali o muzici i o tome kako mladi mogu da doprinesu njenom razvoju, preneli su im decenijska iskustva iskustva i kažu da im je bilo zaodovoljstvo da ih upoznaju i druže se sa njima na Nišvilu. VAK-1637 Drugo veče "Nišvil" džez festivala obeležili sjajni vokali; foto: Vanja Keser

Zvog svoje decenijske džez karijere, bend The Manhattan transfer je prema odluci organizatora ovogodišnji dobitnik nagrade "Car Konstantin", koja se na Nišvilu dodeljuje za doprinos razvoju džeza.

Publiku su naterali na igru i ostali džezeri koji su sa čuvenom vokalnom četvorkom sinoć delili glavnu binu, a publika je posebno uživala u nastupu grupe OZ Experience u kojoj svira čuveni bubnjar Omar Hakim sa suprugom Rachel Z. Posebno vesela je bila publika i pred sam kraj druge festivalske večeri, kada je nastupio austrijski sedmočlani ritam i bluz bend The Juke Joint Royals, koji je scenskim nastupom i džez aranžmanom vratio publiku u osamdesete.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Džeza bez

    16:17 // 12. 8. 2018.

    Osim pripadnika starije generacije, ne znam da li je neko uživao na koncertu grupe "The Manfattan Transfer".

    Toliko su bili dosadni da je to strašno. Pevaju neki predratni džez, a sve pesme su im zvuče "vubi-dubi-da" i "ću-ću".

  • Veljko

    13:50 // 11. 8. 2018.

    The Manhattan transfer su bili zaista sjajni. Bilo je pravo uživanje sinoć: dobra muzika, puna tvrđava i gostiju i Nišlija. Za ponos svih nas ...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: