Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:03, 20. 6. 2012.

| Kultura

Džon Patituči dolazi na Nišvil

Autor:B.G.Izvor:Južne vesti
dzon-patituci
foto: Mattia Luigi Nappi

Fantastični "All Stars" kvartet nastupiće u četvrtak 16. avgusta, na prvoj večeri ovogodišnjeg Nišville Jazz Festivala.

Bend predvodi klavirista Džon Koherd,  Jon Cowherd, a u sastavu se nalaze i bubnjar Brajan Blejd, gitarista Stiv Kardenas i basista Džon Patituči.

Ovaj kvartet nastupa pod imenom "Jon Cowherd Mercy project", po albumu snimljenom ove godine.

Iako je široj jazz publici verovatne najmanje poznat, Jon Cowherd (koji ima i klasično i džez obrazovanje) iza sebe već ima zavidnu reputaciju ne samo kao veoma traženi klavirista, već i kao jedan od najboljih jazz kompozitora i aranžera svoje generacije.

Kontrabasista i bas-gitarista Džon Patituči dvostruki je dobitnik Grammy nagrade (jednom kao muzičar, a drugi put kao kompozitor), jedan je od najtraženijih i najnagrađivanijih muzičara sa prelaza vekova. Osim 12 albuma pod svojim imenom saradjivao je na albumima i projktima čiji su nosioci bili i: B.B. King, Sting, Chick Corea , Joanne Brackeen, Herbie Hancock, Randy i Michael Brecker, John Abercrombie, George Benson, Dizzy Gillespie, Dave Grusin, Bon Jovi, Queen Latifah, Sting..

Njegovo ime može se svake godine naći na listama najboljih kontabasista i bas gitarista u anketama najpoznatijih jazz magazina.

Treba istaći i da je Patituči zajedno sa gitaristom Ratkom Zajčom, bubnjarrem Al Fosterom i saksofoniston Stanilsavom Mitrovićem objavio album "Crossing Border" na etiketi Nišville jaz festivala.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: