Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:41, 8. 7. 2015.

| Kultura

Ekipa "Perunovog hroničara" pravi bazu filmskih lokacija na jugu

Autor:J. CanićIzvor:Južne vesti
ekipa
Bazu ekipe filma čine reditelj Vladimir Ilić, pisac Miloš Petković, muzičar Oliver Katić i producent Vesna Libovic; foto Dušan Žutinić

Pripremajući film o slovenskoj mitologiji inspirisan knjigom niškog pisca Miloša Petkovića, tim autora uvideo je da jugoistok Srbije ima sjajne predele za snimanje, pa će napraviti bazu filmskih lokacija.

Ekipa koja radi na “Perunovom hroničaru”, prvom srpskog filmu koji pripada žanru epske fantastike, ističe da stvaranje baze lokacija za snimanje može da razvije filmsku industriju u ovom delu Srbije i da se tim lokacijama privuku strane produkcije.

Ako krenemo od Rtnja do Đavolje varoši mislim da imamo šta da ponudimo od lokacije za snimanje filma. Imamo sjajne bezimene lokacije, pećine, vodopade, nepristupačne šume koje su toliko lepe i moćne da onaj ko snima film neće imati potrebu da tu mnogo koristi specijalne efekte - objašnjava pisac Miloš Petković.

milos Pisac Miloš Petković glumio u trejleru; foto: screenshot Producentkinja Vesna Libovic objašnjava da su u Bugarskoj ponudili stranim produkcijama brojne lokacije, privukli filmadžije iz Holivuda, pa sada imaju i veliki studio koji im donosi novac.

Tim koji radi na filmu “Perunov hroničar” u toku leta će snimati lokacije širom jugoistočne Srbije, koje će zajedno biti predstavljene na sajtu. Na tom sajtu će se naći i sve druge bitne informacije važne za snimanje, poput smeštajnih kapaciteta, kao i firmi koje mogu da pruže usluge poput kostima, audio-video montaže…


Kasting za kneza Vilingrada i vile Naise u septembru

Ekipa filma koji donosi priču inspirisanu slovenskom mitologijom kaže da je u toku faza pretprodukcije, te da je izrada scenarija na kome radi Jelena Obradović pri kraju.

Scenario će biti dosta drugačiji od romana, ali će ispričati istu priču koju sam ispričao u “Perunovom hroničaru”. Ono što znam da je da su likovi baza, jer ako krenemo od “Igre prestola” pa do “Gospodara prstenova”, likovi su ti koji su najvažniji - objašnjava pisac Miloš Petković.

vitez Vitezovi sastavni deo filma; foto: Dušan Žutinić Reditelj filma Vladimir Ilić ističe da će u toku leta paralelno sa snimanjem lokacija biti rađeno na knjizi snimanja, dok će kastinzi za glumce biti održani u septembru.

Kaže, već ima puno poznatih srpskih glumaca koji bi želeli da se nađu u filmu u ulozi kneza Vilingrada, Zvezdana od Divljane, čarobnjaka iz Đavolje varoši i vile Naise, ali šansa će biti data svima - i profesionalcima i amaterima.

Deo tima već jesu muzičari Gale “Kerber” i Aca “Seltik”, niški glumac Miloš Cvetković, a nedavno se uključio i glumac Ivan Jeftović.

Pošto je glavni negativac Mrazlog koji nosi sneg i mraz počećemo snimanje u zimu, odnosno na početku 2016. godine. Nadamo se da ćemo sve završiti do septembra naredne godine. Naravno, sve zavisi od sredstava i mi se trudimo na više frontova da prikupimo novac za film. Imamo ozbiljne razgovore sa nekoliko velikih sponzora, a uskoro ćemo krenuti i u "crowdfunding" kampanju - najavljuje Ilić.

Muziku za film radiće niški muzičar Oliver Katić koji ističe da je priča veoma inspirativna za komponovanje.

Žanr epske fantastike zahteva grandioznu muziku koja će ispratiti grandiozne scene. To neće biti lako, ali ima puno muzičara u našem okruženju koji to mogu da iznesu - kaže Katić.

Podsetimo, prva ideja nekoliko niških autora bila je da se po motivima epsko-fantastične trilogije “Perunov hroničar” radi serija, ali se od toga odustalo i krenulo sa radom na filmu.


Podrška opština sa jugoistoka Srbije

Potpisivanjem Memoranduma o saradnji 9 opština jugoistočne Srbije sa ekipom koja radi na ekranizaciji “Perunovog hroničara” pre desetak dana ove opštine su obećale da će pružiti “logističku, moralnu i finansijsku podršku” filmskom projektu, ali i stvaranju baze lokacija.

Paraf na Memorandum stavili su predstavnici niških opština Medijana, Pantelej, Crveni Krst i Palilula, kao i opština Kuršumlija, Sokobanja, Bela Palanka, Gadžin Han i Dimitrovgrad, a poziv za saradnju otvoren je, kako kažu u ekipi filma, i za ostale opštine.

Trejler za "Perunovog hroničara" predstavljen pre 8 meseci

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • braca

    23:28 // 8. 7. 2015.

    Ko ne sanja hrabro, nece ni ispuniti snove. Samo napred Ilicu i ostali!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: