Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:15, 21. 4. 2022.

Eksponati ispred "Nišvil" džez muzeja označeni kao visokorizični, inspekcija naložila uklanjanje

Nišville džez muzej Naloženo uklanjanje eksponata; foto: Nišvil

“Nišvil bubu“, klavir, saksofon i kontrabas - eksponate koji se nalaze ispred Nišvil džez muzeja u Tvrđavi, Komunalna inspekcija procenila je kao visokorizične, pa je i naložila njihovo uklanjanje. Razočaran tom odlukom, direktor festivala Ivan Blagojević kaže da eksponati pre svega promovišu Grad Niš, kao i da će Opštini Crveni Krst ponuditi zakup prostora ispred Muzeja, kako turisti ne bi ostali uskraćeni za ove znamenitosti.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Pozitivni komentari:
  • Bruno

    18:07 // 21. 4. 2022.

    To su rizične stvari, a autobusi pod zidinama tvđave nisu, oni su dekorativni elementi. Glasajte i dalje za kompletne idiote.

  • Jela

    17:39 // 21. 4. 2022.

    Glupost je neuništiva! Jel se mi ovo vracamo u 90-e?

  • Niški

    20:00 // 21. 4. 2022.

    Neki SNS bandit je izgleda bacio oko na lokal džez muzeja, ovo je oprobana taktika sa slanjem inspekcije. Samo vidite kakve figure vode ovaj grad, obična jagnjeca brigada kojoj je kultura strana reč.

    • B. R.

      05:45 // 22. 4. 2022.

      Ne uspevam da razlučim zašto su kontrabas i saksofon od stiropora "visokorizični", a pogotovu zašto je "visokorizičan" - parkirani automobil! Svima nam je jasno da je u pitanju ovo što ste napisali, neki SNS-ovac je namislio da bi bilo dobro da tu opet bude kafana. Ja se iskreno nadam da će bahatost niških SNS-ovaca koji zatiru muzej džeza da tu načine kafanu jednoga dana imati epilog na sudu.

  • Vesna

    20:17 // 21. 4. 2022.

    Visoko rizične su pločice koje su loše poređane na trgu pa svi lomimo noge a ne eksponati u tvrđavi. Svašta!

  • Ivan

    19:16 // 21. 4. 2022.

    Najbolje tvrdjavu da uklonite i tu da napravite vaše kvalitetne zgrade,jer se i ona urušava,znači nije bezbedna!!!

  • Neko iz mase

    19:34 // 21. 4. 2022.

    Novi Sad, evropska prestonica kulture. Niš, evropska kasaba broj 1.

  • Aleksandra

    21:50 // 21. 4. 2022.

    Oni Parižani nisu normalni!!! Usred grada imaju onu visoku gvozdenu konstrukciju koja je visokorizična!!! Treba da se ugledaju našu vlast, koja savesno sklanja opasni saksofon i još opasniji kontrabas!!! Te su niške Godzile, i zahvalni smo našim komunalcima što nas brani od tih monstruma!

  • Samo nazadno

    22:20 // 21. 4. 2022.

    Jedino sto je u Nisu visokorizicno je ova vlast koja ce unistiti nas grad… nece ostati kamen na kamenu posle nazadnjaka koji cak i Nisville hoce da razore… nije problem u ovim tragikomicnim likovima vec u nama sto im dozvoljavamo da pogane svega cega se dotaknu…

  • Zurlaš

    19:11 // 21. 4. 2022.

    Da stave diple, zurle,ramoniku, frulu i seksofon

  • Ja licno

    21:13 // 21. 4. 2022.

    Pa to I jeste poenta. Ili da se iselite ili da placate dodatno I za eksponate. Pa kad vise ne moze te da placate sami ce te izaci. Kao sto neko napisa, verovatno je neko bacio oko na lokal kao I na neki kafic koji je radio dvadesetak god. pa ih sutnuli zbog nekog sa vezom. Na zalost u Nisu nikad Niko nije imao sluha za kulturu all za moto I korupciju su prvi. A ovi su napredovali mnogo.

  • Ja licno

    21:18 // 21. 4. 2022.

    A komunalna moze da se proseta malo do zeljinog stadiona, tamo gde Medijana puni kamione vodom da vide katastrofu od higijene do bandere koja na sebi nema zastitni poklopac pa je neko zamotao najlonom I izolir trakom da nekog ne udari struja.

  • Steva n

    19:17 // 21. 4. 2022.

    Meni se oni već mesec dana ne javljaju na neka dva broja telefona.

  • Nislija

    19:42 // 21. 4. 2022.

    "Znamenitosti"

  • Срба

    07:52 // 22. 4. 2022.

    Јесте! Култура је високоризична категорија за чланове секте! Не дао им Бог да прођу поред неког експоната културе, музичког инструмента, а камоли да уђу у неку културну институцију! Одма ће празилук да им се осуши и мождане вијуге да се активирају.

  • Str

    09:42 // 22. 4. 2022.

    Ova garnitura SNS na lokalu je za dve godine unazadila kulturu koliko ni prethodni SNSovci i DSovi nisu za 20. Sada jos hoce da uniste unikatni muzej.

  • Pera

    09:28 // 22. 4. 2022.

    Kakav glup razlog da bi izbacili lokale iz tvrđave. Da su radnici komunalne inspekcije, kao i ostali gradski paraziti, završili prave fakultete a ne lažne, znali bi da rade svoj posao za koji redovno primaju platu. Nepismenost, neukost, nestručnost.... sve što počinje na ne je odlika ovih parazita koji su na vlasti u Nišu!

    • ђура

      15:29 // 22. 4. 2022.

      Они су само прости извршиоци налога из Београда . О Нишу се искључиво доносе одлуке у Београду ! Немају они никакву контролу над догађајима !

  • Auuuu

    12:32 // 22. 4. 2022.

    Šta nije jasno? Naravno da su exponati vidokorizični.I sve druge kulturne institucije koje spdaju u tu grupu:pozorišta,muzeji,festivali.Od njih čovek kože da dobije neku bolest (pu,pu,pu ne daj Bože), pa da postane malo kulturniji. A to znači i da malo misli svojom glavom.Ali,to ćemo saseći u korenu.Soti će da raspiše tender za tu aktivnost kao i za nadstrešnicu u Medijani i stepenište u podzemnom

  • Ахм

    07:25 // 22. 4. 2022.

    Али,комуналној полицији,рецимо,никако није високоризична кућа у Стевана Првовенчаног(преко пута Учитељског) склона рушењу,таксисти на тротоару код парка Светог Саве,дрвени мост у тврђави кога назадне штеточине не умеју да оправе,возић наклепан од лимова који науљује тврђаву?

  • gde Sotirovska okom, tu inspekcija skokom

    08:02 // 22. 4. 2022.

    Nadam se da će doći vreme kada će se inspektorima izvršiti unakrsna provera imovine i prihoda i kada će odgovrati za svoje bahaćenje.
    Da ne trebaju zetu Sotirovske parice koje iz gradskog budžeta idu Nišvillu, naše parice, za još koji socijalni stančić?
    Planira li Sotirovska da satre najveći džez festival u Srbiji?
    Čime joj se Blagojević zamerio?

  • Gale

    10:11 // 22. 4. 2022.

    Svaki put kad uđem na sajt Južnih vesti pročitam novu vest i shvatim da od gluposti postoji još veća glupost, da od lošeg postoji još lošije, da od prljavog postoji još prljavije. Da li je moguće da nas oni vode u svetlu, srećnu i sjanu budućnost. Uvek se setim reči pokojnog Dragoša Kalajića koji je rekao da su oni "beda ljudskog materijala".

  • Pera pisar

    14:12 // 22. 4. 2022.

    Tako to izgleda kad su ti komunalci napaljeni selci,primljeni za po nekoliko somića evra i sad misle oni su zakon.Treba sada uložiti žalbu i tražiti da dostave dokaz ko je izvršio veštačenje o visokom riziku.
    A mozda su i tipovali za muzej najvećem predsedniku Srbije

  • Oki

    04:04 // 22. 4. 2022.

    Soti da prestane da unazađuje Niš..Da malo više obrati pažnju na skolska, naročito vrtićka dvorista kojima su ograde 20 cm. Izuzetno su bezbedni naročito noću kad se vandali skupljaju da lome rekvizite za decu. Nek ostavi naš grad i njegovu tvrđavu na miru. To je naš ponos.

  • Dexter

    08:02 // 22. 4. 2022.

    Znači, Blagojeviću, nisi se poneo kao "domaćin" sa inspektorima...
    A ni njima nije lako: inflacija, konkurencija, neizvesnost... ;)

  • ZNAČI,

    04:03 // 22. 4. 2022.

    IMAMO KOMUNALNU POLICIJU I NAČALNIKA OKRUGA, NISMO ZNALI.

    ČEMU SLUŽI, PRITOM I NE RADI !?

  • Stanka

    11:27 // 22. 4. 2022.

    DA LI SU OVI NA VLASTI U NIŠU NORMALNI!!!!!
    PREISPITAJTE SIMI SEBE STA JE S,VAMA!!!

  • Molba komunalnoj

    22:53 // 22. 4. 2022.

    Uklonite i automobile parkirane na travi u pola školskog dvorišta o.š. ,,Branko Miljković"! napreDNO

  • Predrag Stamenković

    11:23 // 22. 4. 2022.

    Muzej i eksponati su postavljeni bez logike, koncepta i ukusa. Unutar "muzeja" su printovi lepljeni direktno na zidove koji su gletovani, a mislim da bi istorijsko dobro trebalo da ima zaštićen status i tretman. Treba svakako naći rešenje, ali uz stručan kadar i usmerenje.

    • Срба

      21:41 // 22. 4. 2022.

      Напредно закључивање:- недостатак укуса представља високи ризик……..

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: