Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:28, 14. 11. 2013.

| Kultura

Emotivno uz hitove benda „Mama rok“

Autor:Nikola MarkovićIzvor:Južne vesti
Memorijalni koncert buđenje u 7, sećanje na Zorana Stojanovića Cigu
Mama rok, memorijalni koncert "Buđenje u 7", foto: Marko Pekić

U klubu "Juridicum“ održan je koncert posvećen Zoranu Stojanoviću Cigi, velikom niškom muzičaru koji je prošle godine preminuo posle duge i teške bolesti. Nišlije su uz brojne demo bendove i bend „Mama rock“ održale muzički pomen kultnom gitaristi.

Koncert pod nazivom “Buđenje u sedam” koji predstavlja aluziju na čitav rad benda “Mama rok”, kultnog rokenrol benda koji je obeležio više od jedne epohe, sinoć je pokazao da se u Nišu energija posvećena rokenrol muzici kreće kulminativnom putanjom.

Veče su na jedan smeran i dostojanstven način započeli mladi gitaristi Nikola Denić i Bogdan Šipetić koji su izvođenjem hitova poznatih hard rok bendova publici najavili emotivnu situaciju.

Memorjal-Ciga-20 Memorijalni koncert "Buđenje u 7", klub Juridicum, foto: Marko Pekić

Za dalju atmosferu pobrinuli su se žanrovski različiti ali konceptualno slični bendovi Drž`te mačke, Arctic Maze i Dylan Dog.  Oni su publici u Nišu uspeli da na jedan memorijalan način predstave svoj rad. Ipak, svesni da se čitav koncert odvija pod okriljem Ciginog pomena, niko se od gostujućih muzičara nije nadmetao i nametao forsirajući pesme iz svog opusa. Top Rock Band je kao jedan stariji bend preuzeo kormilo sve do nastupa glavnih zvezda večeri.

"Mama rok" je sa mnogobrojnim gostima Nišlije vratio u vremena kada je Ciga bio sa njima. Hitovi kao što je “Eva” doveli su do toga da se prevaziđe generacijski jaz i svi složno zapevaju. Večeri u Ciginu čast prisustvovali su i doajeni niškog rokenrola, Goran Šepa poznatiji kao Gale Kerber, kao i Dejan Najdanović Najda.

Memorjal-Ciga-24 Memorijalni koncert "Buđenje u 7", klub Juridicum, foto: Marko Pekić

Pesma “Buđenje u sedam” simbolično je kraju privela druženje u klubu “Juridicum”. Na insistiranje publike bend “Mama rok” izveo je i pesmu “Cocaine” u interpretaciji na srpskom jeziku. U toku večeri na razglasu je puštena i jedna od poslednjih pesama u kojima je gitarista Zoran Stojanović imao udela.

- Ja sam prijatno iznenađena. Meni su emocije baš pomešane i ne znam, ne bih davala mnogo komentara. Prezadovoljna sam. Moja porodica i ja zahvaljujemo svima koji su došli i ljudima koji su ovo organizovali, ustupili prostorije i muzičarima koji su se odazvali. Drago mi je što je toliko mladih muzičara bilo večeras. Ciga je mnogo voleo mlade ljude i uvek ih je okupljao oko sebe i pomagao im tako da je ovo jedan lep način da se setimo njega i njegovih dela - izjavila je za Južne vesti Olgica Stojanović, supruga pokojnog Cige Stojanovića.

Zoran Stojanović Ciga, osnivač bendova “Mama rok” i “ Viktorija” je preminuo prošle godine a za sobom je ostavio čitavu jednu generaciju koja će ga pamtiti po svojim izvanrednim hitovima i solažama.

Mama rok - Buđenje u 7

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Elvin Pavkovic

    14:37 // 15. 11. 2013.

    ZAO MI JE STO NISAM BIO SINOC.BILA MI JE CAST DA SA NJIM SVIRAM.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: