Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:17, 20. 4. 2013.

| Kultura

Energična svirka Repetitora u Nišu

Autor:Nikola MarkovićIzvor:Južne vesti
Repetitori-JV-(11-of-17).jpg
Repetitor, foto: Marko Pekić

Pred oko stotinak ljudi juče je u Fidbeku nastupio beogradski alternativni rok bend Repetitor. Iako je koncert počeo relativno kasno, i vremenski nije ispunio očekivanja, energija koja se mogla osetiti bila je na nivou velikih rokenrol koncerata.

Još jednom se Fidbek pokazao kao domaćin i alternativna prestonica Niša , kada je u njemu beogradski “Repetitor” prikazao dosadašnja muzička ostvarenja.
Iako je vidno iznervirani gitrista i pevač Boris Vlastelica pokušavao da što pre počne koncert, mali problemi uokviru benda odložili su početak za oko jedan sat nakon ponoći. Upravo taj nedostatak “Repetitor” je nadomestio svirajući energično i bez zadrške, narednih sat vremena.

Repetitori-JV-(10-of-17) Repetitor, foto: Marko Pekić “Izbrisati prijatelja”, “Dostupni i laki”, “Zli sin” samo su neki od naslova koji su se mogli čuti u Nišu.

Koncert je obeležio i manji incident koji se dogodio tokom izvođenja pesme “Teško hodam” kada se jedan od posetilaca popeo na binu. Naime, tokom bisa, Boris je na verbalne provokacije odgovorio fizičkim kontaktom, a čitava nesuglasica završila je silaskom muzičara u publiku i reakcijom publike.

Nakon što se zahvalio, Boris je izjavio da se uvek na svirci nađe neko ko će napraviti problem. U odnosu na celokupno veče, ovaj događaj je zanemarljiv jer su glavne zvezde večeri bile autentične Ana-Marija i Milena, čija je muzička potkovanost i scenska inspiracija oduševila Nišlije.

Bilo je stvarno super. Volim da dođem u Niš. Ovo nam je već četvrti-peti put kako smo ovde, i uvek publika dobro reaguje. Događaj sa kraja ne bih ni da komentarišem. Dečko je samo malo popio, a o posledicama ću razmišljati sutra jer je bubanj pao preko mene.” Izjavila je bubnjarka Milena Milutinović.

Grupa je nastala u zimu 2005. godine pridruživanjem Ana-Marije Cupin(bas, glas), Mileni Milutinović (bubnjevi) i Borisu Vlastelici (gitara, glas) koji su već neko vreme svirali zajedno.

Repetitor od početka 2006. godine nastupa po Beogradu a kasnije i po ostalim većim gradovima u Srbiji i sa grupama Partibrejkers, Kanda, kodža i Nebojša, Jarboli sa kojima imaju i određenih sličnosti po pitanju stila.

Repetitor

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: