Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:28, 15. 3. 2018.

| Kultura

“Eyot” na turneji od Moskve do Sibira

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
eyot
Imaće 15 koncerata za 15 dana; foto: Zoran Kiki Radosavljević

Niški džez sastav Eyot će od 20. marta do 3. aprila imati 15 samostalnih koncerata od Moskve do dalekog Sibira i to će biti četvrti put da sviraju u Rusiji. Pijanista i kompozitor Dejan Ilijić kaže da je ovakva turneja nešto o čemu svaki muzičar sanja.

Ruski mediji najavljuju Eyot kao jedan od najautentičnijih evropskih instrumentalnih sastava, intelektualne i emotivne muzike, čiji živi nastupi nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Na petnaestodnevnoj turneji u Rusiji će između ostalog svirati u najvećoj biblioteci u Sibiru u gradu Novosibirsk, gde inače nikada nije održan koncert bilo kog muzičkog sastava.

Nastupiće u najvažnijim ruskim džez klubovima u Moskvi, Ufi, Novokuznjecu, filharmonijama gradova Krasnojarsk i Abakan, velelepnom predsedničkom centru Boris Jeljcin u Jekaterinburgu, književnom klubu u Voronježu, skrivenim gradovima iz doba SSSR-a, nuklearnim centrima Dubna i Železnogorsk - najavljuju.

Autori najprodavanijeg domaćeg džez albuma Innate, kažu, će za 15 dana svakodnevno imati koncerte u Rusiji. Pošto im je ovo četvrti put da tamo nastupaju, broj gradova u kojima će publika moći da čuje njihovu muziku brojaće 25.

Rusija je zemlja kulture i umetnosti. Često njihovu publiku uzimam za primer najemotivnije na svetu. Sigurno će biti i naporno zbog svakodnevnog putovanja, ali ovakva turneja je nešto o čemu svaki muzičar sanja - naveo je Dejan Ilijić.

Podsetimo, Eyot je osnovan u Nišu pre 10 godina, a do sada su imali koncerte u više od 20 zemalja širom sveta i važe za najuspešniji srpski džez sastav.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Smuk

    19:54 // 16. 3. 2018.

    A ja sam mislio da su oni Beogradjani !
    Najbolji fakulteti i profesori , najbolji Pink i Grand , pa rek'o da su i oni iz najboljeg i najvećeg seoskog grada !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: