Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:47, 22. 2. 2014.

| Kultura

Fantastičan koncert Discpiline u prepunom Fidbeku

Autor:S.R.Izvor:Južne vesti
Disciplin A Kitschme u klubu Feedback
Disciplin A Kitschme, foto: Marko Pekić

Sinoć je niški klub "Feedback" bio domaćin rok grupi "Disciplin A Kitschme". Pozitivni komentari benda i publike idu u prilog opštem utisku odličnog koncerta i jedinstvene energije. Na nesvakidašnji način, koncert je završen uz prisustvo policije.

Nešto pre ponoći, nova postava Discipline je izašla na scenu i prisutne žestoko uvela u noć tvrdog zvuka. Novi član Kičme na ovoj turneji, Igor Djeke, odlično je uklopio deonice usne harmonike sa Kojinom bas gitarom, pokazavši da primese bluza samo nadograđuju i upotpunjuju prepoznatljivi zvuk "Kičme". Vidna raznolikost generacija u publici jasna je potvrda kvaliteta jedne od najboljih muzičkih grupa na prostorima bivše Jugoslavije, kao i činjenice da se na koncert u Nišu čekalo nekoliko godina.

Disciplina-Kicme-2 Disciplin A Kitschme u klubu Fidbek, foto: Marko Pekić

Pred kraj prvog bisa, tačnije pri kraju izvođenja legendarnog hita “I’ve Got Those Teknicolor Eyes” koncert je prekinut zbog dolaska policije. Povodom tog nesvakidašnjeg završetka, koji neće potisnuti utisak fantasičnog koncerta, ali ostavlja gorak ukus i opravdano nazadovoljstvo prisutnih, bend se oglasio saopštenjem: 

- Sinoć je pred kraj našeg nastupa u niškom klubu Feedback, posle završetka regularnog dela koncerta, u vreme trajanja prvog bisa u klub uletela policija i zaustavila koncert, sa obrazloženjem da će sprovesti jednu od svojih rutinskih akcija legitimisanja ljudi, što je, kako nam je objašnjeno, učestala pojava u ovom gradu zadnjih mesec dana. Njihova je ideja bila da grupa zaustavi koncert, oni da legitimišu publiku, „oko 5 minuta“, kako reče jedan policajac, pa da grupa nastavi tamo gde je stala. Povukli smo se u tzv. backstage. Naravno, policijska akcija je potrajala više od 15 minuta, ugođaj rock koncerta je bio nepovratno narušen, te više nije bilo razloga za povratak na binu. - Navodi se u saopštenju na zvaničnoj Fejsbuk strani benda.

"Disciplin A Kitschme" je rok grupa osnovana krajem 1981. godine. Osnovao ju je basista Dušan Kojić - Koja zajedno sa bubnjarom Nenadom Krasavcem - Keletom.

Disciplin A Kitschme - Neukusu treba reći NE!

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • banana

    19:59 // 23. 2. 2014.

    Jel vidite kako se bori protiv org.kriminala
    i nasilja vi ćete da protestvujete i da ih učite kako se radi,svaka čast žandari građani Niša su ponosni na Vas sada mnogo mirnije spavam bravo s.....i.

  • RaDissha

    13:54 // 23. 2. 2014.

    Pa Policija mora da bude tu negde . Pošto ne može više da rade kao obezbeđenje po klubovima , oni moraju da dođu u uniformi . Klasičan priastup , ili reket ili maltretiranje !

  • dabeda

    13:12 // 23. 2. 2014.

    To što nije nastavljen koncert posle racije, žalite se organizatoru.

    • Super Nidža

      17:47 // 23. 2. 2014.

      Nisi skapirao poentu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: