Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:51, 31. 5. 2019.

| Kultura

Festival "PozitivNi" otpočeo "Kosom", večerašnji program odložen

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Kosa PozitivNi
Blizu 100 muzičara učestvovalo u spektaklu; foto: Vanja Keser

Čitav program drugog dana festivala "PozitivNi" je odložen, kažu organizatori, a ne zna se tačno kada će se održati, s obzirom na to da se čeka na bolje zdravstveno stanje Josipe Lisac. Festival je otvoren velikim muzičko-scenskim spektaklom "Harmony and Understanding", tokom koga je brojna publika uživala u najpoznatijim replikama i numera mjuzikla Kosa.

Blizu 100 niških muzičara i umetnika, kažu organizatori, učestvovalo je u prvom izvođenju planetarno popularnog mjuzikla, koji je svoju svetsku premijeru doživeo pre 4 decenije. Kosa-PozitivNi-7-foto-Južne-vesti-Vanja-Keser Muzičko-scenski spektakl; foto: Vanja Keser

Zvuk ljubavi i mira ispunio je najveći niški park i kroz buđenje nostalgije ponovo oživeo ideju harmonije i razumevanja. Niški muzičari, glumci, plesači, umetnici, akrobate kao i mnogi drugi su sinoć Čair, barem na trenutak, pretvorili u Central park i posetiocima dočarali ovo jedinstveno i neponovljivo delo Miloša Formana - navode organizatori.

Na prvom, Klasičnom danu festivala svoju pretpremijeru doživeo je i film Lui Lack, Nišlije Stefana M. Mladenovića, a upričičena je i izložba nagrađivane ruske umetnice Sofije Ječine. Program je upotpunjen muzičkom izvedbom učenika niške Srednje muzičke škole i studenata Fakuteta umetnosti iz Niša.


Drugi dan festvala odložen, u subotu se nastavlja

Zbog iznenadnog pogoršanog zdravstvenog stanja Josipe Lisac, drugi dan festivala je odložen, kažu organizatori, a biće izveden kada se stanje pevačice popravi. Iako je ranije najavljeno da će biti odložen samo koncert hrvatske pevačice, neće nastupiti ni druge dve ranije najavljene grupe Hotspot i Zashto Kafka?.

Tako će se PozitivNi nastaviti u subotu, 1. juna, kada će program biti podeljen na dva dela. Prepodnevni će biti posvećen deci i dečjem stvaralaštvu i održaće se u parku Čair, počev od 10 sati.

U večernjem delu programa biće održani koncerti grupa Ničim izazvan, Lollobrigida i pevačice Bojana Vunturišević, kao i bendova izabranih na konkursu.

Subotu će dodatno upotpuniti kreativne radionice za decu, kao i interaktivne radionice iz sfere alternativne i moderne umetnosti - poručuju organizatori.

Sve aktivnosti na festivalu su besplatne. Poslednji dan festivala, je nedelja, 2. jun i biće u znaku prirode i filtriranja duha i tela.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Andjelkovic Milun Andjel

    08:52 // 16. 6. 2019.

    Poštovani,
    ja sam jedini nišlija koji je kao student FLU igrao u Ateljeu 212 u predstavi KOSA od 1969 do 1972 u 180 predstava. Žao mi je što to organizatori u Nišu nisu znali, inače bih rado došao da doprinesem ovom festivalu na više načina. U nadi da ćete naći načina da pozdravite u moje ime organizatore primite srdačne pozdrave uz moju kantautorsku muzičku čestitku.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: