Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:54, 1. 8. 2012.

| Kultura

Festival "Zlatni puž" u Vranju

Autor:I.M.Izvor:Južne vesti
zlatni-puz2012
Foto: beta.rs

Vranjska Škola animiranog filma (ŠAF) i ove godine ugostiće od 20. do 26. avgusta animatore iz Italije, Bugarske, Makedonije i Srbije.

Iako je ostalo još dvadesetak dana do početka festivala „Zlatni puž“, organizatori kažu da je sve spremno za još jedno druženje u okviru internacionalnih radionica animiranog filma koje će voditi stručnjaci iz celog sveta.

- Festival se odvija po drugi put pod imenom „Zlatni puž“, mada se radionice i druženja pod ovim konceptom odvijaju od 1997. godine - kaže Snežana Trajković, direktorka Škole animiranog filma u Vranju.

Učesnici festivala imaće priliku da uče od poznatih svetskih imena.

- Tehniku direktnog crtanje na filmskoj traci predavaće Vićenco Đoanalo, multimedijalni umetnik iz Italije, na grupi za kolaž radionice će držati Penčo Kunčev, animator iz Bugarske, dok će deca koja se opredele za grupu za izradu grafita imati prilike da uče od Saše Lorteka i Aleksandre Petković iz Beograda – kaže Trajković.

Ovogodišnji festival je u znaku jubileja 25 godina postojanja Škole animiranog filma u Vranju, pa će posetioci imati priliku da vide  izložbu plakata, crteža, karikatura i svih onih uspomena i tragova koji su ostavili poznati gosti, a biće prezentovana i fotomonografija koja je urađena povodom jubileja.

Održavanje festivala finansijski pomaže Ministarstvo kulture, grad i sponzori.


Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: