Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:08, 24. 6. 2015.

| Kultura

Festival filma "Istok - Zapad"

Autor:J. C.Izvor:Južne vesti
the smoke
Veliki evropski bioskopski hit sa Metom Di Anđelom u glavnoj ulozi; foto: wikipedia.com

Od srede 24. juna do subote 27. juna u Nišu će biti održan Festival evropskog filma na kome će biti prikazano 8 filmova.

Projekcije će biti organizovane od 18 i 20 sati u bioskopu “Kupina”, sali Regionalnog centra za obrazovanje i u Niškom kulturnom centru.

Na programu festivala biće ostvarenja grčke, slovačke, češke, finske, belgijske, nemačke i britanske kinematografije.

Tema u fokusu je Drugi svetski rat: različiti pogledi 70 godina posle. 

Ulaz je slobodan na sve projekcije.


Program:

24. jun u 18 sati - “Kupina”

Mesto zvano dom (Grčka/Srbija)

Sinopsis: Eleni, profesorka kardiologije u Londonu, dugi niz godina otuđena je od svog oca, Kiriakos, koji joj nikada nije oprostio što je otišla iz svoje zemlje. Kada je Elenin suprug, Haris, ode službeno u Kinu, ona odlučuje da posle mnogo vremena ode u Grčku i da se pomiri sa ocem. Ali stigne kući, ništa više nije isto.. Nina, žena iz Srbije, živi sa Kiriakosom, stara se o njemu i njegovom velikom imanju.

24. jun u 20 sati - Regionalni centar facing-the-enemy

Oči u oči sa neprijateljem (Slovačka)

Sinopsis: U završnim danima Drugog svetskog rata Nemci su zarobili slovačkog partizana i osudili na smrt. Nemački vojnik ga je uhvatio u šumi. Iako ima striktnu naredbu da ga ubije, nemački vojnik okleva da izvršni taj zadatak.

25. jun u 18 sati - “Kupina”

Ostrvo tajni (Finska/Grčka)

Sinopsis: Toni je prisiljen da provede svoj rasput u Grčkoj sa svojim ocem, maćehom i njena dva sina. Ništa mu ne prija želi samo da se vrati kući, sve dok ne upozna predivnu grčku devojčicu po imenu Adrianu. Taman kad počne da uživa u raspustu, Adrianu neko otima.

25. jun u 20 sati - Niški kulturni centar

Nestao (Češka)

Sinopsis: Ovaj dokumentarni film je priča o Jozefu Čapeku, jedan od najpoznatijih čeških slikara i pisaca 20. veka i srećno oženjenom svojom velikom ljubavi Jarmilom Čapkovom.

26. jun u 14 sati- Medija centar

Okrugli sto - Drugi svetski rat: Različiti pogledi 70 godina kasnije

Snow-White--The-Sequel-FilmPoster  26. jun u 18 sati - “Kupina” bioskop 

Snežana: bajka za odrasle (Belgija/Francuska/Velika Britanija/Poljska)

Sinopsis: Ovaj satirični i pomalo avangardni animirani film je definitivno za odrasle. Sa malo lascivnosti i puno sarkazma autor razbija iluziju bajke i publiku vraća u realni okrutni svet sitnih prevara, laži i nemorala...

26. jun u 20 sati - Niški kulturni centar

Gorke trešnje (Nemačka)

Sinopsis: Nakon smrti majke, Lena odlučuje da okonča glumačku karijeru i vrati se mali rodni grad u Nemačkoj. Sreće Julius, drugaricu iz detinjstva svoje majke. Stara gospodja počinje da joj govori o Aušvicu 1944. godine, "tamo gdje je sve počelo", kao što je njena majka govorila. Spremna da pronadje odgovore na pitanja za koja nikad nije bila u stanju da pita svoju majku, Lena odlučuje da ode u Poljsku.

27. jun u 18 sati - “Kupina” bioskop

Dva čađava dana (Velika Britanija)

Sinopsis: Advokat Bred Voker ima najgori dan u njegovom životu. Ostavlja ga dobrostojeća devojaka, odlazi sa njegovim najboljim prijateljem. Bred ostaje i bez stana, dobija otkaz na poslu i za manje od 24 sata doživljava potpuni krah. Utapajući tugu u alkoholu, sa prijateljem Dinom, u jednom noćnom klubu čuvši razgovor dva lokalna dilera droge odlučuje se da napravi prevaru i uzme veliku svotu novca.

27. jun u 20 sati - Niški kulturni centar

Povratak heroja (Nemačka)

Sinopsis: Dvadesetpetogodišnji David vraća se iz vojne misije u Avganistanu u rodno selo. Njegova devojka Kirsten i njegova majka ga je srdačno dočekuju. Njegov osmogodišnji brat pun je divljenja prema njemu. Ali David je u ćutljiv, zatvoren i grub – nije više isti čovek koji je bio pre misije. 

Trejler za film "Mesto zvano dom"

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: